Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Λύρες της στεριάς και της θάλασσας

Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη Νομός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Στον αρχαιοελληνικό κόσμο η λύρα θεωρήθηκε όργανο άξιο για χέρια θεών και ημίθεων. Έκτοτε, πάντοτε παρούσα στην πορεία της μουσικής ιστορίας των Ελλήνων, γράφει με το δοξάρι πάνω στις χορδές τις ιστορίες απόλυτης, κατά τόπους, μελωδικής έκφρασης.

Με αφορμή τη φετινή συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή του, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει τη διοργάνωση εκδήλωσης με αντικείμενο την εμφάνιση της λύρας με δοξάρι στην ελληνική μουσική παράδοση και την ποικιλία των μορφών της. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει μουσικούς σκοπούς και τραγούδια από οκτώ διαφορετικές περιοχές (Δράμα, Θράκη, Λήμνος, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Πόντος, Καππαδοκία, Πόλη), το μουσικό ηχόχρωμα των οποίων διαμορφώθηκε από την παρουσία της τοπικής λύρας.

Τα κομμάτια θα παρουσιαστούν από τα κατάλληλα, κάθε φορά, πλην του κυρίαρχου εγχόρδου, σύνολα οργάνων και φωνών και η εικόνα θα ολοκληρωθεί από τους χορευτές του Συλλόγου, ντυμένους με πιστά αντίγραφα αυθεντικών τοπικών ενδυμασιών κάθε περιοχής. Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 21.00μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τιμή εισιτηρίων: 10 € (Γενική είσοδος)

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση