Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Καριωτίνα. Όλα αλλιώς απ’όσα ξέρεις

Τοποθεσία: Ικαρία Νομός: ΣΑΜΟΥ Περιφέρεια: Βόρειο Αιγαίο Φυλή: Ικαριώτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Μπορεί να σε εμπνεύσει και να σε καταστρέψει, να σε στηρίξει και να σε αδειάσει, να σε καταλάβει αλλά και να σε τρελάνει (αυτό σίγουρα). Εντάξει, θα μου πεις, αλλά αυτό συμβαίνει με όλες τις γυναίκες του κόσμου. Δεν ξέρω, μπορεί και να πεις ότι δεν είμαι αντικειμενικός. Όμως γι’ αυτήν τη γυναίκα που σου μιλάω, αλήθεια, είναι όλα αλλιώς και εμένα τα πάντα μου.

Ναι, δεν καταλαβαίνεις αλλά πώς να σου το πω, νομίζεις πως κοντά της συμβαίνουν τα πράγματα με έναν άλλο τρόπο. Εκείνος ο αλλιώς τρόπος που μίλαγε, που μιλάει. Η μουσική της προφοράς της, ο καριώτικος εκείνος ιδιότυπος γλυκός ήχος της λαλιάς της, τότε που θέλει να σε μαλώσει που άργησες, που δεν έφαγες από τα πιταράκια της ή ακόμα καλύτερα όταν θέλει να αστειευτεί μαζί σου. Είναι ο ξεχωριστός βελούδινος, νομίζεις, τρόπος που υπάρχει, που περπατά ακόμα και τώρα που τα χρόνια την βάρυναν, έτσι, με την ποδιά της περασμένη στη μέση, στην άκρη του κήπου της, σε απόλυτη αρμονία με τα πάντα γύρω της.

Το αγέρωχο στητό κορμί της όταν χορεύει. Σου έχει τύχει; Η Καριωτίνα όταν χορεύει είναι ψευδαίσθηση, δεν είναι άνθρωπος. Είναι η σπάνια μυρωδιά της ρε. Βασιλικός και κάπνα από αναμμένο τζάκι του χειμώνα. Θυμάρι και θαλασσινή αλμύρα του πελάγους, όλα μαζί, που όταν βρεθείς στην αγκαλιά της μια φορά, το άρωμα της αυτό θα έρχεται να σου τρυπάει πια τη θύμηση για πάντα, αναζητώντας την παντού, συνέχεια. Είναι πάλι και εκείνος ο διαφορετικός, αλλοπρόσαλλος, παλαβός τρόπος που θα σε ερωτευτεί όταν την συναντήσεις ο δυστυχής σα μεγαλώσεις. Ικανή αν το θελήσει να σου πάρει και ανάσα και σωθικά!

Έτσι είναι αυτή η γυναίκα. Όλα διαφορετικά. Όλα μπερδεμένα. Όλα αλλιώς απ’ όσα ξέρεις. Νωχελικά δυναμική, αριστοκρατικά απλή, δεσμευτικά ελεύθερη, ατίθασα ήρεμη, περήφανα σεμνή, τρυφερά απότομη, αυστηρά αστεία. Τρέχα γύρευε. Τόσο που δεν σε γλυτώνει τίποτα παρά μόνο η απόφαση σου αργά η γρήγορα για να σωθείς, να παραδοθείς στην διαφορετικότητα της, στην αντίφαση της γοητεία της. Στην γοητεία κάθε ηλικίας της. Κατάλαβες; Για επικίνδυνα πράγματα σου μιλάω.

Μενέλαος Μανώλης
[email protected]

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση