Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

ΗΠΑ: Έκθεση για τον Μαραθώνιο στο Ελληνικό Μουσείο Σικάγου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Αφιερωμένη στον Μαραθώνιο είναι η έκθεση που προβάλλει το Ελληνικό Εθνικό Μουσείο του Σικάγου, με τίτλο «Το Πνεύμα του Μαραθώνιου: Από τον Φιλιππίδη μέχρι σήμερα».

Η έκθεση, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», επικεντρώνεται στην ιστορία της διαδρομής, από τη Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. και τον πρώτο Ολυμπιακό Μαραθώνιο της Αθήνας το 1896, μέχρι και τον Μαραθώνιο της τράπεζας Bank of America, που διοργανώθηκε χτες στο Σικάγο.

Η έκθεση δείχνει την εξέλιξη του Μαραθώνιου από ένα απλό άθλημα δρόμου σε ένα διεθνές γεγονός, με ενωτικό πνεύμα. Η έκθεση εστιάζει στην παγκόσμια διάσταση του Μαραθωνίου, ως ένα γεγονός το οποίο γιορτάζει ταυτόχρονα την εθνική περηφάνια, ενώ παρέχει την ευκαιρία μιας παγκόσμιας σκηνής για την καλυτέρευση της ανθρωπότητας. Επίσης, η έκθεση επικεντρώνεται στο Μαραθώνιο του Σικάγου, από την πρώτη φορά που έγινε το 1905, μέχρι και τον σημερινό της Bank of America.

Το Ελληνικό Εθνικό Μουσείο του Σικάγου, που βρίσκεται στο 16ο μίλι της διαδρομής του Μαραθώνιου της αμερικανικής μεγαλούπολης, φιλοξένησε χτες ειδικά προγράμματα για παιδιά, ενώ προσέφερε εισιτήρια εισόδου στη μισή τιμή μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση