Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ελλήνων της Μ.Ασίας στο Ναύπλιο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Η 14 Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας και των ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Η ήμερα αυτή τιμήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου στο Ναύπλιο με δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου από τον πρωτοπρεσβύτερο π.Γ.Φρίμη, παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της Αργολίδας. Ακολούθησε ομιλία από τον Ανδρέα Αριστοτέλους εκπαιδευτικό,και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων στην Λεωφόρο 25ης Μαρτίου.

 

Οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Νεότουρκοι κατά τη διάρκεια των εθνικών εκκαθαρίσεων, με αποκορύφωση τον πυρπολισμό της Σμύρνης στις 14 Σεπτεμβρίου του 1922, εξόντωσαν εκατοντάδες χιλιάδες προγόνους μας και άλλους τόσους τους «έσυραν» στο δρόμο της προσφυγιάς. Παράλληλα, η καταστροφή της Μικράς Ασίας σηματοδοτεί την καταστροφή μιας αστείρευτης πηγής πνεύματος και πολιτισμού.

Παρόντες στην εκδήλωση μνήμης ο Βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Γ.Μανιάτης, ο βουλευτής της Ν.Δ Γ.Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Α.Χειβιδόπουλος, ο πολιτευτής και περιφερειακός σύμβουλος Β.Σιδέρης, ο πρώην νομάρχης Αργολίδας Β.Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Αργολίδας και πλήθος κόσμου.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης – 29 Μαΐου 1453

29 Μαΐου 1453, η άλωση της Κωνσταντινούπολης.Η τελική έφοδος των Οθωμανών, η σφαγή των υπερασπιστών της Πόλης και το βράδυ που ο Μωάμεθ ο Πορθητής εισήλθε πανηγυρικά στην Αγιά Σοφιά