Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Γιορτή Κάστανου στην Καστανίτσα Αρκαδίας

Τοποθεσία: Καστανίτσα Νομός: ΑΡΚΑΔΙΑΣ Περιφέρεια: Πελοπόννησος

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην ορεινή και πανέμορφη Καστάνιτσα διοργανώνεται η παραδοσιακή γιορτή του Κάστανου. Οι κάτοικοι του χωριού και οι εθελοντές της γιορτής περιμένουν για άλλη μία φορά να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και να απολαύσουν μαζί υπέροχα γεύματα με βάση το κάστανο και οχι μόνο!

Όπως μας ενημερώνει ο Μορφωτικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών αυτή τη χρονιά η Γιορτή του Κάστανου έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2014.

Αναφέρει σχετικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στο κάλεσμα του:
Οκτώβριος, ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου, ο μήνας της συγκομιδής των καστάνων, ο μήνας που συνδεέται με τον αγαπημένο μας καρπό, το κάστανο, ο μήνας που ανέδειξε την ομορφιά αυτού του τόπου. Αυτόν το μήνα, λοιπόν, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί και φέτος στο χωριό μας – στην Καστάνιτσα Αρκαδίας – την «Γιορτή του Κάστανου» το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014.

Γιορτή Κάστανου στην Καστανίτσα Αρκαδίας

Το 1983 διοργανώσαμε για πρώτη φορά την Γιορτή μας. Μετά από 31 χρόνια καταφέραμε με πολύ κόπο και μεράκι να αναδείξουμε την «Γιορτή του Κάστανου» ως μία από τις σημαντικότερες αγροτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας και ταυτόχρονα να την αναδείξουμε ως ένα θεσμό που έδωσε ζωή και ανάπτυξη στην Καστάνιτσα.

Από το πρωί του Σαββάτου οι εθελοντές μας θα σας υποδεχθούν προσφέροντας τσάι του βουνού για το καλωσόρισμα ενώ στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της γιορτής οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως φασολάδα παντρεμένη, βραστή γίδα και άλλα φαγητά και γλυκά τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό το κάστανο όπως χοιρινό με κάστανο, καστανόπαστα και τσουρέκι με κάστανο κ.α.. Φυσικά την τιμητική τους θα έχουν τα βραστά και ψητά κάστανα με γλυκό κρασάκι και τσίπουρο, συντροφιά με παραδοσιακή μουσική.

Τη Γιορτή θα πλαισιώνουν παρουσιάσεις μαγειρικής από Σεφ, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικούς συλλόγους ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα εκθέσεις ζωγραφικής, λαογραφικού υλικού και χειροποίητων δημιουργιών. Θα είναι χαρά μας να σας καλωσορίσουμε και φέτος στην Γιορτή μας.

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση