Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Γιόρτασαν το θαύμα της Αγίας Ευφημίας στο Ναύπλιο.

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Για να πάψει λοιπόν η έριδα μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να τεθούν και οι δύο τόμοι μέσα στη λάρνακα της αγίας Ευφημίας, για να φανεί ποιόν από τους δύο θα δεχτεί η Αγία. Μετά την αποσφράγιση της λάρνακας, βρέθηκε ο μεν των αιρετικών τόμος στα πόδια της Αγίας πεταμένος, ο δε των ορθοδόξων στο στήθος της.

Τον εσπερινό τέλεσαν οι Ιερείς πατέρας Γεώργιος Μιτροσύλης,πατέρας Αναστάσιος Ράπτης και ο πατέρας Ιωάννης Γκιώνης .Το κατάμεστο από κόσμο εκκλησάκι εορτάζει δυο φορές το χρόνο και μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος από το Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές. Στο τέλος του εσπερινού έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνας πέριξ του ιερού ναού της Αγίας Ευφημίας. Να σημειωθεί πως το εκκλησάκι ανήκει στον Ιερό ναό Παναγίας Τίρυνθας.

Η αγία και μεγαλομάρτυς Ευφημία, από μικρή ήταν πολύ ευσεβής λόγω της ορθής ανατροφής που της είχαν δώσει οι γονείς της. Η Ευφημία αγάπησε με μεγάλη θέρμη τον Χριστό και αφιερώθηκε ολόψυχα σ` αυτόν, κάνοντας πράξη τα λόγια του Ευαγγελίου που είχε διδαχθεί. Φρόντιζε και ενδιαφερόταν για όλο τον κόσμο, ακόμα και εις βάρος της υγείας της. Ξεκινώντας όμως ο διωγμός των χριστιανών την πρόδωσαν.

Αυτή όμως και ενώπιον του Διοικητή ομολόγησε την πίστη της και γι` αυτό το λόγο οδηγήθηκε σε άγρια βασανιστήρια και στην συνέχεια ήλθε το τέλος της, καθώς την κατασπάραξαν τα άγρια θηρία.

photo BOUGIOTIS

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση