Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εστουδιαντίνα & Γιάννης Κότσιρας ζωντάνεψαν τη «Σμύρνη του Έρωτα» στην Τεχνόπολη!

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Μπήκε ο Σεπτέμβριος και ο Αττικός ουρανός ντύνεται σιγά-σιγά στα φθινοπωρινά του… Πάντα όμως, υπάρχουν οι συναυλίες να μας θυμίζουν κάποιες τελευταίες στιγμές την καλοκαιρινή μας διάθεση. Έτσι με μεγάλη ανυπομονησία έφτασα στην Τεχνόπολη σε ένα διαφορετικό μουσικό ραντεβού. Ο Γιάννης Κότσιρας αφήνει στην άκρη τα δικά του κομμάτια και αφήνεται ολοκληρωτικά στο αφιέρωμα που έχει ετοιμάσει μαζί με την Εστουδιαντίνα στα τραγούδια της Σμύρνης.

Πάντα συνεπής στο ραντεβού του , μόλις τα ρολόγια έδειξαν 21:30 τα φώτα χαμήλωσαν και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου μας καλωσόρισε με ένα σύνολο ορχηστικών κομματιών προετοιμάζοντας τον κόσμο για να υποδεχθεί τον Γιάννη Κότσιρα επί σκηνής. «Που να βρω γυναίκα να σου μοιάζει» αρχίζει να ερμηνεύει και το κοινό τον συντροφεύει με το χειροκρότημα του.

O τόπος και ο χρόνος που τοποθετούνται τα κομμάτια ταιριάζουν απόλυτα στην φωνή του Γιάννη Κότσιρα και το μουσικό πάντρεμα με την Εστουδιαντίνα, προσφέρουν στο κοινό τους, αλλά και στον κόσμο που έχει αγοράσει το cd τους, ένα νοσταλγικό ταξίδι αναμνήσεων.

Γρήγορα περνάμε στα επόμενα κομμάτια της βραδιάς, «Το κουκλί της γειτονιάς», «Καρδιά ορφανή» και «Τα ματάκια σου τα δύο»,στα οποία αφήνεσαι στο γλυκό κάλεσμα τους και φέρνεις στο μυαλό σου εικόνες από την παλιά Σμύρνη και γυναίκες να τα χορεύουν.

Στην παρέα της βραδιάς προστέθηκαν και η Ειρήνη Τουμπάκη και ο Θοδωρής Μέρμηγκας οι όποιοι ερμήνευσαν δύο ακόμη τραγούδια του δίσκου, «Αχ βρε θάλασσα κακούργα» και «Παραπονιάρα» αλλά και κάποια ακόμη Σμυρνέικα.

Η «Μυσιρλού» δια στόματος Γιάννη Κότσιρα, έκανε το σώμα σου να ακολουθεί υποταγμένο στον ρυθμό του κομματιού.

Ακούγοντας τα κομμάτια μπορούσες να δεις να ξετυλίγονται μπροστά σου στιγμές της καθημερινότητας, της διασκέδασης αλλά και του πόνου των ανθρώπων που ζούσαν στην Σμύρνη όπως η ιστορία του «Αντώνη του Βαρκάρη», «Η μικροπαντρεμένη»…

Ο Γιάννης Κότσιρας μας εκμυστηρεύτηκε πως όταν ήταν μικρός και τον κρατούσε η γιαγιά του, στην προσπάθεια της να τον κοιμίσει του τραγουδούσε «Το Γελεκάκι». Μπορεί όπως λέει, να μην κατάφερνε να τον πάρει ο ύπνος με αυτό το κομμάτι, αλλά κατάφερε να το μάθει και να που βρέθηκε στην Τεχνόπολη να το μοιραστεί μαζί μας.

Η Εστουδιαντίνα όταν αποχωριζόταν τον Γιάννη Κότσιρα μας κρατούσε συντροφιά με σύνολα ορχηστρικών κομματιών και κάθε φορά που ολοκλήρωναν το δικό τους μέρος, σύσσωμη η ορχήστρα σηκωνόταν όρθια και το χειροκρότημα έπαιρνε φωτιά! Ήταν πολύ όμορφο και ταυτόχρονα συγκινητικό το παρεΐστικο κλίμα που έβγαζαν προς τον κόσμο.

Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου κομμάτια από το δίσκο είναι το «Αμάν Κατερίνα μου», το οποίο μας το κράτησαν για το τέλος…

Μια άρτια δουλειά, προσεγμένη ως προς και την παραμικρή λεπτομέρεια, άφησε πλήρως ικανοποιημένους όσους βρέθηκαν στην Τεχνόπολη για να απολαύσουν αυτή την διαφορετική συνάντηση με τον Γιάννη Κότσιρα και την Εστουδιαντίνα. Φινάλε όπως ακριβώς ξεκινήσαμε… Με το τραγούδι «Που να βρω γυναίκα να σου μοιάζει» κάνοντας έτσι τον κόσμο να σηκωθεί όρθιος και να τους χειροκροτήσει δίνοντας με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο τον καλύτερο επίλογο στην βραδιά μας…!!

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση