Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Επώνυμοι Κύπριοι φωτογραφίζονται με παραδοσιακές φορεσιές

Τοποθεσία: Κύπρος Φυλή: Κύπριοι

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Σαν να ξεπήδησαν από πίνακες του Αδαμάντιου Διαμαντή, δέκα γνωστές προσωπικότητες της Κύπρου επιστρέφουν στο 1800, ντύνονται με αυθεντικά ρούχα των ανθρώπων της εποχής και απαντούν στην ερώτηση «Τι είναι η Κύπρος για σένα;». Άντρη Καραντώνη, Παρουσιάστρια «Ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, η αγάπη για τον συνάνθρωπο».

Επώνυμοι Κύπριοι φωτογραφίζονται με παραδοσιακές στολές
Άντρη Καραντώνη, Παρουσιάστρια «Ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, η αγάπη για τον συνάνθρωπο»

Ανδρέας Πιτσιλλίδης, Ευρωβουλευτής
Ανδρέας Πιτσιλλίδης, Ευρωβουλευτής «Το μυροβόλο χώμα του Παλαιχωρίου. Ο γλυκύφθογγος ήχος της καμπάνας. Το γαλάζιο των ματιών της μάνας μου. Ο ανεμόδαρτος, απέναντί μου, Πενταδάκτυλος…»

Ελένη Αρτυματά, Αθλήτρια
Ελένη Αρτυματά, Αθλήτρια «Κύπρος για εμένα είναι η οικογένεια»

Μάριος Χαννίδης, Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ
Μάριος Χαννίδης, Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ «Κύπρος. Όλες μου οι αναμνήσεις και οι προσδοκίες για το μέλλον. Όμορφα χρώματα, μοναδικές εικόνες, μέγαλη ιστορία. Ο ισχυρότερος μαγνήτης της Μεσογείου…»

Ελίζα Σαββίδου, Επίτροπος Διοικήσεως
Ελίζα Σαββίδου, Επίτροπος Διοικήσεως
«Οι συγκλονιστικές, ιστορικές διαδρομές της…»

Βίκτωρας Παπαδόπουλος, Αναπληρωτής Κυβερνητικός εκπρόσωπος - See more at: http://like.philenews.com/el-gr/oti-neo-kypros/1432/11484/lefkosia#sthash.WPR3YOHH.dpuf
Βίκτωρας Παπαδόπουλος, Αναπληρωτής Κυβερνητικός εκπρόσωπος «Γη εναλία, όμορφη και παράξενη πατρίδα. Χρυσοπράσινο φύλλο στο πέλαγο. Κύπρον, ου μ’ εθέσπισεν»

Τάκης Χατζηγεωργίου, Ευρωβουλευτής
Τάκης Χατζηγεωργίου, Ευρωβουλευτής «Τα αμπέλια, τα τεράτσια και τα αθάσια της. Το ‘δεύτε τελευταίον ασπασμόν’. Η χαρά και το μαράζι της. Το νάζι. Το ναμάζιν της…»

Έλενα Στρογγυλιώτου, Σχεδιάστρια μόδας
Έλενα Στρογγυλιώτου, Σχεδιάστρια μόδας «Είναι η πατρίδα που αγαπώ. Φορώντας αυτή τη στολή, ένιωσα ακόμη περισσότερη περηφάνια. Σκέφτομαι τι πέρασε και περνά…»

Έλενα Λουρουτζιάτη, Σύζυγος δημάρχου Λάρνακας
Έλενα Λουρουτζιάτη, Σύζυγος δημάρχου Λάρνακας «Μάνα γλυκιά, χρυσές αμμουδιές, ήλιος ζεστός, μεθυστικές μυρωδιές. Αγάπη και φως!»

Ανδρέας και Κρίστια Χρίστου, Ο δήμαρχος Λεμεσού και η σύζυγός του - See more at: http://like.philenews.com/el-gr/oti-neo-kypros/1432/11484/lefkosia#sthash.WPR3YOHH.dpuf
Ανδρέας και Κρίστια Χρίστου, Ο δήμαρχος Λεμεσού και η σύζυγός του «Τόσο μικρή που σου ξεφεύγει και τόσο μεγάλη που σε καθηλώνει»

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής Επιμέλεια: Γεωργία Μοδίτη Ειδικές ευχαριστίες: Πολιτιστικό Εργαστήριο Αγίων Ομολογητών – Λεβέντειο Μουσείο – Πολιτιστικός Όμιλος «Αράδιππος – Καροτσέρης» – Κοσμηματοπωλείο Νίκος Ιωάννου – Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου Περιοδικό elita.com.cy, Αύγουστος 2013

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση