Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ., που διορίσθηκε με την υπ’ αριθμ. 1173/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 22.6.2013 με χρήση ηλεκτρονικών μέσων, όπως προβλέπει το άρθρο 11Β΄ του ισχύοντος καταστατικού και σε εφαρμογή του διατακτικού της απόφασης του Δικαστηρίου, αποφάσισε:

1. Συγκαλεί έκτακτο παγκόσμιο συνέδριο (γενική συνέλευση) με μοναδικό θέμα εκλογή προεδρείου και εφορευτικής επιτροπής και αρχαιρεσίες για εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής. Θα προηγηθεί ενημέρωση των συνέδρων από την προσωρινή διοίκηση και διάλογος για την πορεία και προοπτική της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στις 3.8.2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων «Λίτσα Φωκίδου» του Δημαρχείου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (Πανόραμα).

2. Όρισε οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Ιωάννη Αντωνιάδη, Πρόεδρο του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ., Ελένη Μεντεσίδου, Γενικό Γραμματέα του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ., Γεώργιο Παρχαρίδη, Πρόεδρο Π.Ο.Ε., Ιωάννη Πουρσανίδη, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Ευρώπης, Δημήτριο Μολοχίδη, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Η.Π.Α.- Καναδά, Νικόλαο Χρυσοστομίδη, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Κωνσταντίνο Γαβρίδη, μέλος του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ορίσθηκε ο Ιωάννης Αντωνιάδης και γραμματεύς η Ελένη Μεντεσίδου.

3. Στο συνέδριο μπορούν να λάβουν μέρος όλα τα σωματεία-μέλη των ομοσπονδιών μελών της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. Κάθε σωματείο θα εκπροσωπηθεί στο συνέδριο με έναν αντιπρόσωπο σύνεδρο με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Σε περιοχές που δεν υφίσταται ομοσπονδία τα σωματεία έχουν δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής όπως και τα σωματεία – μέλη των ομοσπονδιών.

4. Οι υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο και την ελεγκτική επιτροπή υποβάλλονται με κάθε μέσο (έντυπο ή ηλεκτρονικό) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της 2.8.2013 στα γραφεία της Π.Ο.Ε. στην Θεσσαλονίκη επί της Λ. Νίκης 13, τηλ. 2310 227 822, φαξ. 2310 227 213, e-mail: [email protected] Η ταυτοπροσωπία των συνέδρων θα αποδεικνύεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου δημοσίου εγγράφου που φέρει την φωτογραφία του.

5. Στα 41 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχουν κατά το καταστατικό οι Πρόεδροι των ομοσπονδιών – μελών της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. Tα υπόλοιπα θα εκλεγούν από τις αρχαιρεσίες της 3.8.2013.

6. Oκτώ από τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. και ένα μέλος της ελεγκτικής επιτροπής εκλέγονται μεταξύ των νέων ηλικίας μέχρι 35 ετών σε ξεχωριστή παράλληλη εκλογική διαδικασία εντός των διαδικασιών του συνεδρίου. Στα εκλεγόμενα από τη νεολαία οκτώ μέλη συμμετέχουν τουλάχιστον δύο γυναίκες και συνολικά τέσσερα τουλάχιστον μέλη από τον χώρο των αποδήμων, εφόσον βέβαια υπάρχουν ισάριθμες υποψηφιότητες.

7. Από το άλλο ψηφοδέλτιο «των μεγάλων» προβλέπεται η εκλογή τουλάχιστον πέντε γυναικών, εκ των οποίων δύο τουλάχιστον από τον χώρο των αποδήμων, εφόσον υπάρχουν βεβαίως υποψηφιότητες. Στα εκλεγόμενα μέλη του Δ.Σ. περιλαμβάνονται τουλάχιστον δύο μέλη από κάθε ομοσπονδία του εξωτερικού, εφόσον βεβαίως υπάρχουν υποψηφιότητες.

8. Κάθε σύνεδρος δικαιούται να επιλέξει από το ψηφοδέλτιο των μεγάλων για το Δ.Σ. έως εννέα (9) υποψηφίους, για την ελεγκτική επιτροπή έως τρεις (3) και από το ψηφοδέλτιο των νέων έως τρεις (3) για το Δ.Σ. και ένα (1) για την ελεγκτική επιτροπή.

9. Αμέσως μετά τη ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας η Ολομέλεια του νέου Δ.Σ. καλείται σε πρώτη συνεδρίαση με κάθε μέσο από το μέλος που πλειοψήφησε ή τον Πρόεδρο του Συνεδρίου με θέμα την συγκρότηση σε σώμα κατά τα προβλεπόμενα από το καταστατικό.

Μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου θα παρατεθεί από την Οργανωτική Επιτροπή δείπνο προς τιμή των αποδήμων συνέδρων.

Ο Πρόεδρος του Προσωρινού Δ.Σ.

Ιωάννης Αντωνιάδης

Η Γεν. Γραμματεύς

Ελένη Μεντεσίδου

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση