Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Μελβούρνη – Όλο το πρόγραμμα

Τοποθεσία: Πόντος Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες Φυλή: Πόντιοι

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση. Κάθε μέρα, κάθε ώρα. Και κανείς δεν το ξεχνά. Δεν υπάρχει Πόντιος που να μην μνημονεύει καθέναν από εκείνους οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους, στο όνομα της καθαρότητας του τουρκικού έθνους, σε όποιο μέρος του πλανήτη κι αν βρίσκεται. Μαζί με όλους εμάς που θυμόμαστε, τιμάμε και δεν ξεχνάμε εδώ στην πατρίδα, έτσι και οι ομογενείς διοργανώνουν τις δικές τους εκδηλώσεις της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης. Η Ποντιακή Συντονιστική Επιτροπή της Μελβούρνης έχει την ευθύνη για όλες τις δράσεις. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 16 Μαΐου
11:00 Κατάθεση στεφάνων στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο Πεσόντων (Hellenic Memorial Foundation)
15:00 Ομιλία του καθηγητή Νικόλαου Λυγερού, διάσημου μαθηματικού, συγγραφέα, ποιητή, ζωγράφου, σκηνοθέτη και μελετητή των Γενοκτονιών Αρμενίων, Ποντίων, Μικρασιατών, Ασσυρίων.

Κυριακή 17 Μαΐου
10:00 Μνημόσυνο στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι Άξιον Εστί (7 Hartington St, Northcote)
10:00 Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Ευσταθίου (221 Dorcas St, South Melbourne)

Δευτέρα 18 Μαΐου
18:00 Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης σε συνεργασία με την Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, τη Συντονιστική Επιτροπή των Ποντιακών Ενώσεων Μελβούρνης για τη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την Ελληνοαυστραλιανή Πολιτιστική Λίγκα της Μελβούρνης και της Βικτώριας διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης υπό την προεδρία της Κάθι Αλεξόπουλος στην έδρα της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Μελβούρνης.

Τρίτη 19 Μαΐου
16:00 Ο καθηγητής Νικόλαος Λυγερός θα συντονίσει δεύτερη διάλεξη για την ποντιακή ιστορία και τη γενοκτονία στην αίθουσα εκδηλώσεων Ποντιακής Γενοκτονίας «Παναγία Σουμελά».
19:00 Ο Ντιν Καλυμνίου θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Η Ποντιακή Διεθνής Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας» στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο (Mezzanine level, 168 Lonsdale St, Melbourne)

Παρασκευή 22 Μαΐου
18:45 Στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Άγιοι Ανάργυροι στο Όκλεϊ (88-91 Willesdoen Rd) θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ Τα χνάρια των Αργοναυτών (αίθουσα Multipurpose Hall). Περισσότερες πληροφορίες: Κώστας Παταρίδης, [email protected]

Κυριακή 31 Μαΐου
14:30 Οι εκδηλώσεις μνήμης θα ολοκληρωθούν με τη μεγάλη γιορτή απονομής σχολικών και φοιτητικών πτυχίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ποντιακής Κοινότητας της Μελβούρνης (345 Victoria Street, Brunswick).

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση