Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκδήλωση μνήμης 93 χρόνια μετά την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης (Φωτογραφίες)

Φυλή: Θρακιώτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Το Σάββατο 07 Νοεμβρίου 2015 οι Θρακιώτες Αθηνών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών διοργανώσανε εκδήλωση μνήμης για τους Ανατολικοθρακιώτες 93 χρόνια μετά την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης. Μετά την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας και του μνημόσυνου, η ομιλήτρια Αιμιλία Λαδοπούλου έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα.

Σε αυτήν την πρώτη μας εκδήλωση παρουσιάστηκε η σημαία και το λάβαρο των Θρακιωτών Αθηνών. Την αριστερή πάνω πλευρά του λαβάρου κοσμεί η Παναγία, προστάτιδα των Θρακών και του Ελληνισμού και ακριβώς από κάτω υπό την σκέπη της είναι τοποθετημένη η ελληνική σημαία. Στην δεξιά πάνω πλευρά υπάρχει αναπαράσταση του Ορφέα, γιου του Οιάγρου βασιλιά της Θράκης και της Μούσας Καλλιόπης, κυριότερου εκπροσώπου της τραγουδιστικής τέχνης και της λύρας στην αρχαία Ελλάδα. Τέλος στο αριστερό κάτω μέρος απεικονίζεται ο χάρτης της αρχαίας Θράκης που σύμφωνα με τον Ηρόδοτο «το Θρακικό έθνος είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, μετά το έθνος των Ινδών»(Ηρόδ. Ιστορ. ν,3).

Ευχαριστούμε θερμά τον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου με τους ιερείς του και τους πιστούς που μας βοήθησαν στην εκδήλωση, την ομιλήτρια κα Αιμιλία Λαδοπούλου, τους κους Μορφη καο Αθηναιο που προσέφεραν τα κόλλυβα, τον κ. Θάνο Γεωργίου για τις υπέροχες φωτογραφίες, τον κ. Γεώργιο Αρβανίτη, που με βοηθους του την κα Βάσω Τσολακίδη και Ζήση Πιντίδη, διέθεσε και επιμελήθηκε τις υπέροχες φορεσιές καθώς και τους μουσικούς κα Χρυσούλα Κοκκίνη, κ. Παναγιώτη Πουλή και κ. Νικόλαο Τσαντίδη που καλύψανε την εκδήλωση.

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση