Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκδήλωση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων: το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον ΟΤΕ και την COSMOTE, χορηγούς της εντυπωσιακής έκθεσης, που φέρνει κοντά στο κοινό τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία έχουν ανελκυστεί από το περίφημο ναυάγιο.

Οπως είναι γνωστό σύμιοι σφουγγαράδες είχαν εντοπίσει το 1900 στο βυθό των Αντικυθήρων, τα πρώτα αγάλματα, που ήταν επάνω στο αρχαίο πλοίο, το οποίο είχε βυθιστεί. Η ανέλκυσή τους στη συνέχεια συνιστά την πρώτη μεγάλης έκτασης ενάλια έρευνα παγκοσμίως, δεδομένου μάλιστα, ότι έγινε με πρωτόγονα σε σχέση με σήμερα καταδυτικά μέσα.

Στην έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου παρουσιάζονται για πρώτη φορά όλα τα έργα τέχνης και τα αντικείμενα, που ήρθαν στο φως και μαζί τους ο περίφημος Μηχανισμός, ο πρώτος ημερολογιακός και αναλογικός φορητός υπολογιστής της αρχαιότητας. Τα ευρήματα χρονολογούνται από τον 4οπ. Χ. αιώνα έως και τον 1ο π. Χ. Πρόκειται για μαρμάρινα και χάλκινα αγάλματα, γυάλινα σκεύη, χρυσά κοσμήματα, πλήθος κεραμικά αγγεία και άλλα, που συνιστούσαν το φορτίο του και όλα αυτά εκτίθενται με πραγματικά εξαιρετικό τρόπο στην έκθεση.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση