Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εγκαίνια της έκθεσης «Πως απέθανε η Μικρά Ασία» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2012, στις 5.30 μ.μ. στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (Κεντρικό Αναγνωστήριο Πανεπιστημίου 32) έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Πως απέθανε η Μικρά Ασία» 90 Χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, Πολεμικές Ανταποκρίσεις – Δημοσιεύματα – Μαρτυρίες – Ημερολογιακές καταγραφές από το αρχείο του Κωνσταντίνου Φαλτάϊτς, που διοργάνωσε το Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς.

Στην κατάμεστη και εντυπωσιακή αίθουσα της Εθνικής Βιβλιοθήκης καλωσόρισε τους παρευρεθέντες η Κα Αντωνία Αράχωβα, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης λέγοντας ότι είναι πολύ χαρούμενη που φιλοξενείται αυτή η έκθεση στην Εθνική Βιβλιοθήκη που είναι ανοιχτή για συνεργασία στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Στη συνέχεια η Κα Κατερίνα Κορρέ – Ζωγράφου, Ομότιμη Καθηγήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέλυσε διεξοδικά τις αιτίες που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ συγκινητική ήταν η παρέμβαση-χαιρετισμός της Αναστασίας Φαλτάϊτς, ιστορικού και συνιδρύτριας του Μουσείου Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς.

Σύντομες προσφωνήσεις έκαναν επίσης:

η Φρύνη Παπαλημναίου επιμελήτρια της Έκθεσης και Γ. Γραμματέας των Φίλων του Μουσείου,

η Αυγή Τζάκου Αρχιτέκτων, Μουσειογράφος,

η Αντωνία Βαθάκου Πρόεδρος των Φίλων του Μουσείου,

ο Ευάγγελος Τσίρκας Πρόεδρος της Ενωσης Σμυρναίων,

η ΄Ελλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου Μέλος του Δ.Σ. της ΄Ενωσης Σμυρναίων και

ο Λουκάς Χριστοδούλου Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Ν. Ιωνίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια της Μ. Ασίας από την Παραδοσιακή Χορωδία του Ο.Π.Α.Ν. με τη διεύθυνση-μουσική επιμέλεια του Βαγγέλη Σαραντίδη. Τη χορωδία συνόδεψαν οι Β. Σαραντίδης – βιολί, Σ. Σπανού – σαντούρι, Ι. Ηλιάδης – λαούτο και Γ. Παυλίδης – κιθάρα.

Στην έκθεση παρουσιάζεται αρχειακό υλικό που παραχώρησαν η Ενωση Σμυρναίων και ο Λουκάς Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Ν. Ιωνίας.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό, όλο τον Δεκέμβριο και ώρες Λειτουργίας, Δευτέρα – Πέμπτη : 9.00’ – 20.00΄Παρ. και Σάββατο : 9.00΄ – 14.00΄

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση