Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Διεθνής πολιτιστική εξόρμηση

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Στο Τορόντο του Καναδά και την Αμερική θα εμφανιστεί χορευτικό τμήμα του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βόλου, εντός του μήνα. Ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου πρόκειται να ξεκινήσει τα χορευτικά του τμήματα (ενηλίκων, παιδικό, εφηβικό και ομάδα παραστάσεων) στις 22 Οκτωβρίου, λόγω της εμφάνισης του χορευτικού ενηλίκων στις δωδεκαήμερες εκδηλώσεις ομογενών στο Τορόντο του Καναδά και στην Ν. Υόρκη της Αμερικής.

Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων και η ομάδα παραστάσεων του Συλλόγου πραγματοποιούν και φέτος πρόβες στο Γυμναστήριο του Σωματείου Τυφλών «Οι Μάγνητες» (Ισιδώρου 44 Νέα Ιωνία) κάθε Δευτέρα από 21.15 έως 23.00.Τα χορευτικά τμήματα λειτουργούν υπό την υποστήριξη και διδασκαλία επιστημονικής ομάδας με τον Καθηγητή ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Δήμα και την χοροδιδασκάλισσα του Συλλόγου Ευαγγελία Γεωργούλα, πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με εξειδίκευση στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Στο μεταξύ, ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου προσκεκλημένος από τον Σύλλογο Βλάχων Ν. Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος», αμφότεροι Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην 11η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση που διοργανώνει επί 11 χρόνια τώρα ο Δήμος Σερρών.

Μεταξύ 47 Συλλόγων από όλη την Ελλάδα με τα χορευτικά τους τμήματα, η 20μελής αποστολή του Συλλόγου απέσπασε κολακευτικά σχόλια τόσο για την εμφάνιση όσο και για την χορευτική του παρουσία. «Μεγάλη πραγματικά η τιμή για τον Σύλλογο ήταν η πρόσκληση σε μια τέτοια πανελλήνια διοργάνωση» υπογραμμίζουν τα μέλη του ΔΣ.Ταυτόχρονα ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου συμμετείχε και με ομάδα 70 μελών και χορευτών στη διοργάνωση της ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας για το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου.Οι χορευτές του τμήματος ενηλίκων και της ομάδας παραστάσεων θα παρακολουθούν, σημειωτέον, δωρεάν τα σεμινάρια χορού που διοργανώνει ο Σύλλογος.Επίσης οργανώνεται εργαστήρι πολυφωνικού τραγουδιού.

Για εγγραφές στα παραπάνω τμήματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6937400504 και 6937160060, προκειμένου να επικοινωνήσουν με την Μελπομένη Ευθυμιάδου, Έφορο Χορευτικών ή στο e-mail [email protected] και στο f/b Βλάχοι Βόλου.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση