Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Δεσμοί Πολιτιστικών Συλλόγων Αμνάτου και Ρουστίκων

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Αυξάνονται οι δεσμοί που ενώνουν εδώ και καιρό τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αμνάτου και Ρουστίκων. Τον περασμένο Αύγουστο πολυμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αμνάτου είχε επισκεφθεί τα Ρούστικα, είχε ξεναγηθεί στη Μονή Προφήτη Ηλία και στο Μουσείο Παραδοσιακών Ενδυμασιών και είχε πάρει μέρος στην Αυγουστιάτικη Καντάδα.

Την περασμένη Κυριακή πολυμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ρουστίκων τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Αμνάτου, η οποία σημείωσε σημαντική επιτυχία. Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε και η πρώην πρόεδρος Ε. Περπυράκη, είχε προηγουμένως ξεναγηθεί αναλυτικά, παρόλη τη ραγδαία βροχή, στο Σχολικό Μουσείο Δήμου Ρεθύμνου από τον Χ. Στρατιδάκη και στο Λαογραφικό Μουσείο από τον Γ. Κανακάκη.

πολιτιστικοί σύλλογοι

Με τη σειρά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρουστίκων προσκάλεσε τον Σύλλογο Αμνάτου στην κοπή της δικής του πίτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο κέντρο «Φάρος». Οι Αμνατσανοί υποσχέθηκαν επίσης την πλήρη τους συμπαράσταση στο έργο δημιουργίας Μουσείου, που έχει ξεκινήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρουστίκων στο διδακτήριο του παλιού σχολείου του χωριού.

 

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

19η Μαΐου – Επέτειος Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού η 19η Μαΐου