Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αυξάνονται επισκέπτες και έσοδα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ευχάριστα τα νέα από την επισκεψιμότητα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων για τον μήνα Φεβρουάριο καθώς η αύξηση των ατόμων που πέρασαν τις πόρτες τους προδιαθέτει και για παρόμοια συνέχεια.

Συγκεκριμένα κατά 33,5% αυξήθηκαν οι επισκέπτες των μουσείων τον Φεβρουάριο του 2013 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με ταυτόχρονη αύξηση και των εισπράξεων κατά 15,7%.

Οσον αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους εξάλλου η αύξηση των επισκεπτών ήταν κατά 44,2% με παράλληλη αύξηση των εισπράξεων κατά 57,8% .

Αλλά και γενικότερα στους δύο πρώτους μήνες του έτους παρουσιάσθηκε αύξηση επισκεπτών στα μουσεία σε ποσοστό 24,5% με αύξηση εισπράξεων σε ποσοστό 7,9% . Αντίστοιχα στους αρχαιολογικούς χώρους και για το ίδιο διάστημα υπήρξε αύξηση κατά 39,4%, με ταυτόχρονη αύξηση εισπράξεων κατά 40,9% .

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός της μεγάλης αύξησης επισκεψιμότητας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε ποσοστό 105,6% κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην εξαιρετική έκθεση για το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων».

Μεγάλη και η αύξηση επισκεπτών στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας (κατά 81,9%) και ακολουθούν το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου (52,8%), το Μουσείο Ρόδου (48,5%) και το Μουσείο Ηρακλείου (30,5%).

Ο Μυστράς με αύξηση επισκεπτών κατά 207,4% βρέθηκε στην πρώτη θέση επισκεψιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους ενώ ακολουθούν η Αρχαία Ολυμπία (86,5%), η Κάμειρος (75,4%), Οι Μυκήνες και η Κνωσός (60,2%).

Της Θερμού Μαρίας

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση