Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αυστραλία: Μνημείο αφιερωμένο στον Έλληνα μετανάστη στη Μελβούρνη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Στην κορυφή του Red Hill, που «βλέπει» τον κόλπο του Port Phillip Bay, από όπου γινόταν η είσοδος των πλοίων, που μετέφεραν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στη Μελβούρνη, σε περίοπτη θέση στους καταπράσινους κήπους του γνωστού μοναστηριού της Παναγίας Καμαριανής, στήθηκε μνημείο αφιερωμένο στους Έλληνες μετανάστες.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν το Σάββατο (09/11) παρουσία πολυάριθμων ομογενών και επισήμων. Τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ, εκπροσώπησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ρεγκ Χαντ, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον ιερέα Ελευθέριο Τάτση, που έλαβε τη σχετική πρωτοβουλία.

Έκανε λόγο για τον «φλογερό παπά-Λευτέρη» και την απίστευτη ενεργητικότητα που τον διακρίνει, αφού -όπως είπε ο υπουργός- έχει να επιδείξει εντυπωσιακό έργο στο χώρο της Παναγίας της Καμαριανής.

Τον πολιτειακό πρωθυπουργό, Ντένις Νάφθαϊν, και τον υπουργό Πολυπολιτισμού, Νίκο Κότσιρα, εκπροσώπησε ο πολιτειακός υπουργός Παιδείας, ο οποίος μίλησε επίσης με κολακευτικά λόγια για τους Έλληνες μετανάστες και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Αυστραλίας.

Το Ομοσπονδιακό Εργατικό κόμμα εκπροσώπησε η βουλευτής Μαρία Βαμβακινού και το πολιτειακό Εργατικό κόμμα η σκιώδης υπουργός Τζένη Μικάκου.

Και οι δύο, στις ομιλίες τους, εξέφρασαν συγκίνηση και χαρά για την ύπαρξη του μνημείου, το οποίο συμβολίζει την εγκατάσταση, τον καθημερινό μόχθο, τους αγώνες επιβίωσης και αναγνώρισης και τα επιτεύγματα του καθενός από τους μετανάστες στη χώρα του Νότου.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση