Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Από το Παρίσι στο Λιτόχωρο 125 πίνακες του Φ. Κωνσταντινίδη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Από το Παρίσι στο Λιτόχωρο του Νομού Πιερίας «μετακομίζουν» οριστικά 125 πίνακες του εικαστικού καλλιτέχνη, διεθνούς φήμης, Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη. Τα έργα, τα οποία μέχρι πρόσφατα φυλάσσονταν στη γαλλική πρωτεύουσα, θα εκτίθενται πλέον, σε μόνιμη βάση, στο παλιό αρχοντικό του Γκουντέλια, το οποίο ανεγέρθη το 1902 στο Λιτόχωρο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 19.00, στο αρχοντικό Γκουντέλια και απόφαση της διοίκησης του Δήμου Δίου – Ολύμπου είναι να αποτελέσει ο χώρος πόλος έλξης για φιλότεχνους, για μαθητές αλλά και για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η συλλογή πινάκων του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη είναι δωρεά της Islay Grimes, αδελφής της συζύγου του καλλιτέχνη. Η σύζυγος του καλλιτέχνη, Anne Fairholme – Constantinidis, όσο ζούσε, είχε εκφράσει την επιθυμία να μεταφερθούν οι πίνακες στο Λιτόχωρο, καθώς από τον τόπο αυτό ήταν η καταγωγή του αείμνηστου συζύγου της.

Στο παρελθόν, οι πίνακες του Φ. Κωνσταντινίδη εκτέθηκαν για 40 ημέρες στη Θεσσαλονίκη το έτος 1997, στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτεύουσας, προερχόμενοι από το Παρίσι, όπου και επέστρεψαν ξανά, για να καταλήξουν τελικά στην Πιερία.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση