Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αναπαράσταση της Φάτνης στις Στέρνες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Στον ομώνυμο Ναΐσκο, στις Στέρνες Ακρωτηρίου στα Χανιά, έζησαν την αναπαράσταση του σπηλαίου της Θείας Γέννησης του Θεανθρώπου, την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων.

Στο σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου, στον ομώνυμο Ναΐσκο, στις Στέρνες Ακρωτηρίου, στα Χανιά, έζησαν την αναπαράσταση του σπηλαίου της Θείας Γέννησης του Θεανθρώπου, την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων το πρωί. Στο Ναό τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, ενώ η αναπαράσταση με αληθινά ζώα αναβίωσε φέτος για 7η συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.

Από το πηγάδι του σπηλαίου -που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τις Στέρνες- οι κάτοικοι έπαιρναν πόσιμο νερό τα παλιά χρόνια, για τους ίδιους και για τα ζωντανά, ενώ το σπήλαιο τους προστάτευσε αρκετές φορές από τους κατακτητές, λειτουργώντας ως καταφύγιο την περίοδο της κατοχής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος στις Στέρνες είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει 55 εκδηλώσεις, προκειμένου να κρατά τη νεολαία σε συνοχή και μακριά από τους κινδύνους των καιρών, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος, Γιάννης Καρτεράκης, ενώ τα έσοδα διατίθενται για τις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου.

Για τον ίδιο λόγο στο Γήπεδο των Στερνών, στις 29 Δεκεμβρίου διοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στους μεγαλύτερους και στους νεότερους, για να συνδράμουν στις ανάγκες του σχολείου, ενώ στις 30 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου παιδική γιορτή με κλόουν όπου ο Άγιος Βασίλης θα φτάσει καβαλάρης για να μοιράσει δώρα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός αναμένεται να είναι και ο εορτασμός του Αγιασμού των Υδάτων, τα Θεοφάνεια, στο Μαράθι, όπου κι εκεί την εικόνα του Χριστού θα μεταφέρουν αναβάτες.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση