Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αναπαραστάσεις δεινοσαύρων σε πραγματικό μέγεθος στην Πτολεμαΐδα

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Αναπαραστάσεις δεινοσαύρων σε πραγματικό μέγεθος «φιλοξενεί» η πόλη της Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με στόχο να κάνει ευρύτερα γνωστή την παλαιοντολογική ιστορία της περιοχής και τη γεωλογική σημασία του τόπου.

Ο «Κήπος των Δεινοσαύρων» λειτουργεί στο παλιό πάρκο, μπροστά από τη δημοτική βιβλιοθήκη, στοχεύοντας, με τη συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων, του Εμπορικού Συλλόγου και όλων των δομών του δήμου, στη δημιουργία μιας εορταστικής ατμόσφαιρας, που θα απλώνεται σε όλη την πόλη και τις τοπικές κοινότητες.

Αφορμή για την όλη διοργάνωση ήταν τα εκθέματα του Παλαιοντολογικού Μουσείου της περιοχής. Ακολούθησε αίτημα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, που ανταποκρίθηκε θετικά. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2013 και θα υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης και παροχής πληροφοριών.

Όπως, άλλωστε, έγινε γνωστό, προετοιμάζεται μια μεγάλη έκθεση με θέμα Προϊστορικά και Παλαιοντολογικά Τέρατα, με ορίζοντα την άνοιξη του 2013.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση