Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ανάδειξη της νεότερης αρχιτεκτονικής & κινητής κληρονομιάς

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Δράση πολιτισμού με τίτλο «Kαταγραφή και ανάδειξη της νεότερης αρχιτεκτονικής και κινητής κληρονομιάς της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων» υλοποιείται από την Περιφέρεια και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας. Στόχος της είναι να έρθουν στο φως οι αθέατοι θησαυροί της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Για τον λόγο αυτόν και για την κατά το δυνατό αρτιότερη μελέτη και καταγραφή, ειδικότερα της ποικιλόμορφης κινητής πολιτιστικής κληρονομιάς, η Περιφερειακή Ενότητα και οι συνεργάτες του προγράμματος καλούν τους φορείς της πόλης των Χανίων, ιδιώτες συλλέκτες, αλλά και απλούς πολίτες που δεν έχουν καταγεγραμμένη τη συλλογή τους να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους του προγράμματος.

Το ενδιαφέρον της ερευνητικής ομάδας εστιάζεται πρωτίστως σε οικογενειακά ή άλλα κειμήλια εξέχουσας ιστορικής ή καλλιτεχνικής αξίας (π.χ. ιστορικά έγγραφα, ιστορικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα, καλλιτεχνικά έργα, χειροποίητα υφαντά, σπάνια χρηστικά αντικείμενα, όπως έπιπλα, εργαλεία κλπ.).

 

Τα αντικείμενα αυτά θα αποδελτιωθούν σε μια πρότυπη βάση δεδομένων, τη διαχείριση της οποίας θα έχει αποκλειστικά η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Ορισμένα επιλεγμένα αντικείμενα, κατόπιν εγκρίσεως των κατόχων τους, θα προβληθούν σε ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Στο μέλλον, είναι πιθανή και η παρουσίασή τους σε μια δημόσια έκθεση.

 

πηγη:http://www.cretalive.gr

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση