Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

56 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τι γνωρίζετε για το νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Γενί Τζαμί και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά και για κτίρια της πόλης που χρονολογούνται από το 16ο αιώνα μέχρι και τις αρχές του 21ου, πολιτιστικά κέντρα, μνημεία και ξενοδοχεία στην Ανω Πόλη;

Το Open House Thessaloniki 2012 σας δίνει την ευκαιρία να ξαναγηθείτε και να μάθετε στοιχεία για την αρχιτεκτονική 56 κτίριων της πόλης, στη διάρκεια των εκδηλώσεων που διοργανώνουν από 23-25 Νοεμβρίου.

Το Open House Thessaloniki 2012 είναι ένας διεθνής οργανισμός με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής και μ’ αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 23 Νοεμβρίου με ξεναγήσεις σχολείων από τη Θεσσαλονίκη αλλά και την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας σε επιλεγμένα κτίρια από το Open House Thessaloniki 2012.

Την επόμενη μέρα, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση του Open House Thessaloniki 2012 με ομιλίες και προσκεκλημένους από το εξωτερικό, στις 19.00, στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μεγάλου Αλεξάνδρου 49). Στις 24-25 Νοεμβρίου 56 κτίρια θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό, προκειμένου να το μυήσουν στην αρχιτεκτονική τους.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση