Χορευτικός Σύλλογος Μακρυκάπας «Τα Βάβουλα»

Ο χορευτικός σύλλογος Μακρυκάπας »Τα Βάβουλα» λειτουργεί με καταστατικό από το 1994. Η έδρα του είναι στη Μακρυκάπα του δήμου Μεσσαπίων Ευβοίας και η επωνυμία του Βάβουλα προέρχεται από το κεφαλοχώρι Βάβουλα το οποίο υπήρχε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, 7 περίπου χλμ. βορειότερα από την τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα η Μακρυκάπα.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

 

Το email σας (απαραίτητο)

 

Θέμα

 

Το μήνυμά σας

 

 

Πληροφορίες Συλλόγου

90 μέληΤοποθεσία: Μακρυκάπα Νομός: ΕΥΒΟΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο χορευτικός σύλλογος Μακρυκάπας »Τα Βάβουλα» λειτουργεί με καταστατικό από το 1994. Η έδρα του είναι στη Μακρυκάπα του δήμου Μεσσαπίων Ευβοίας και η επωνυμία του Βάβουλα προέρχεται από το κεφαλοχώρι Βάβουλα το οποίο υπήρχε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, 7 περίπου χλμ. βορειότερα από την τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα η Μακρυκάπα. Αριθμούσε περίπου 600 οικογένειες εκ των οποίων οι περισσότερες πολύτεκνες. Το συγκεκριμένο χωριό μετά την απελευθέρωση ερήμωσε.

Στα μέσα με τέλη του 19ου αιώνα η κύρια μάζα των κατοίκων μετακινήθηκε στην περιοχή μας και δημιούργησε την Μακρυκάπα. Η περιοχή Βάβουλα είναι πανέμορφη καθώς υπάρχουν ποταμάκια και πλατάνια ανάμεσα σε πεύκα και έλατα τα οποία σε συνδυασμό με τη βλάστηση δημιουργούν την άνοιξη ένα φανταστικό τοπίο.

Gallery

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Από το Grammy στο .. ηπειρώτικο κλαρίνο και την ελληνική παραδοσιακή μουσική! Συνέντευξη με τον Αμερικάνο παραγωγό Christopher King

Συνέντευξη με τον Christopher King, βραβευμένο με Grammy μουσικό παραγωγό, μηχανικό ήχου και συγγραφέα.