Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαμαρίου Αρκαδίας

Το χωριό «Παλαμάρι» βρίσκεται γεωγραφικά στο νομό Αρκαδίας και ανήκει στο δήμο Τρικολώνων. Απέχοντας μόλις 2.5 ώρες από την Αθήνα δίνει στους εκδρομείς που θα το επισκεφθούν μια αξιόλογη, προσιτή ευκαιρία να απολαύσουν το όμορφο φυσικό του τοπίο και να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρονται για αγροτουρισμό και σύντομες αποδράσεις στα κοντινά χωριά.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Παλαμάρι Νομός: ΑΡΚΑΔΙΑΣ Περιφέρεια: Πελοπόννησος Φυλή: Πελοποννήσιοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Το χωριό «Παλαμάρι» βρίσκεται γεωγραφικά στο νομό Αρκαδίας και ανήκει στο δήμο Τρικολώνων. Απέχοντας μόλις 2.5 ώρες από την Αθήνα δίνει στους εκδρομείς που θα το επισκεφθούν μια αξιόλογη, προσιτή ευκαιρία να απολαύσουν το όμορφο φυσικό του τοπίο και να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρονται για αγροτουρισμό και σύντομες αποδράσεις στα κοντινά χωριά. Τοπολογικά ο οικισμός είναι χτισμένος επάνω στο βουνό «Μαίναλο» σε ύψος 640 μέτρων και βλέπει τον κάμπο της Μεγαλόπολης, χαρίζοντας έτσι μια εξαιρετική θέα στο φουτουριστικό τοπίο που συνθέτουν τα χωριά που βρίσκονται στη βάση του βουνού και οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΔΕΗ.

  Αν και οι μόνιμοι κάτοικοι που διαμένουν στο Παλαμάρι είναι λιγοστοί, τα τελευταία χρόνια, έχουν εμφανιστεί αρκετές νέες εξοχικές κατοικίες. Επίσης στην ευρύτερη περιοχή έχουν παρθεί επενδυτικές πρωτοβουλείες όπως η δημιουργία του συγκροτήματος «Αρκαδιανή» που δραστηριοποιείται στο χώρο της παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων και τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε σχέση με πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

  Τέλος στα πλαίσια της κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ συντοπιτών λειτουργεί ο πολιτιστικός σύλλογος Παλαμαρίου. Οι δράσεις του περιλαμβάνουν τόσο τη συντήρηση των μνημείων του χωριού όπως το σχολείο και την εκκλησία όσο και τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Μερικές από αυτές είναι η διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ μεταξύ τοπικών ομάδων και το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου.

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.