Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Σουλίου Σερρών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Σουλίου μετά από αδράνεια λίγων χρόνων επαναδραστηριοποιήθηκε και μέσα από τις δραστηριότητες που σκοπεύει να αναπτύξει θέλει να συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση του χωριού μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Νέο Σούλι Νομός: ΣΕΡΡΩΝ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Σουλίου μετά από αδράνεια λίγων χρόνων επαναδραστηριοποιήθηκε και μέσα από τις δραστηριότητες που σκοπεύει να αναπτύξει θέλει να συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση του χωριού μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

  Το Νέο Σούλι είναι μια κωμόπολη, 8 χιλιόμετρα Ανατολικά της πόλης των Σερρών. Με στοιχεία της απογραφής του 2001 ο πληθυσμός ανέρχεται στους 2.544 κατοίκους (το μεγαλύτερο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Εμμανουήλ Παπά). Με μια πρόχειρη καταγραφή ο αριθμός των παιδιών του χωριού, ηλικίας μέχρι 15 χρόνων, ανέρχεται περίπου στα 300. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την Γεωργία, αλλά κυρίως δραστηριοποιούνται σε ελευθέρια επαγγέλματα στην πόλη των Σερρών. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται έντονη ανοικοδόμηση στη περιοχή.

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ιδρύθηκε το 1976 και έχει να επιδείξει σημαντικό έργο κατά την μακρόχρονη πορεία του μέχρι σήμερα.

  Με πρωτοβουλία μιας ομάδας συνδημοτών, έχοντας κοινές ανησυχίες και διαπιστώνοντας την έλλειψη του συλλόγου, τέθηκαν οι βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα.

  Τα τακτικά μέλη ανέρχονται στα 180 με αυξητικές τάσεις. Η μεγάλη αυτή συμμετοχή των μελών δείχνει την έλλειψη του συλλόγου στην κοινωνία του Νέου Σουλίου και μας καθιστά υπεύθυνους στην επίτευξη των στόχων που θέσαμε ως Διοίκηση του Συλλόγου.Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θέλοντας να συμβάλλει στην κάλυψη των πολιτιστικών ανησυχιών των μελών σχεδιάζει την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δημιουργία θεατρικής ομάδας, χορευτικών τμημάτων, χορωδίας, αναβίωση παλαιών δρώμενων, δημιουργία βιβλιοθήκης, δημιουργία ιστοσελίδας, διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων, κ.α.. Για το σκοπό αυτό προέβη στην ενοικίαση χώρου, όπου με την κατάλληλη διαμόρφωση ευελπιστούμε στη μεταμόρφωσή του σε χώρο πολιτιστικής δημιουργίας.

  Από την επαναδραστηριοποίηση του (Δεκέμβριος 2006) μέχρι σήμερα ο πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Σουλίου υλοποίησε 30 ενέργειες με ιδιαίτερη επιτυχία, που συνέβαλλαν σημαντικά στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν παραστάσεις με κλόουν για παιδιά, αναβίωση παλαιών εθίμων, διοργάνωση εκδηλώσεων – συζητήσεων, συναυλίες – μουσικές εκδηλώσεις, διοργάνωση εκθέσεων φωτογραφίας – βιβλίου κ.ά..

  Οι δραστηριότητες του συλλόγου απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτου φύλου.

  Η συμμετοχή του συνόλου των κατοίκων του χωριού στο Σύλλογο θα δώσει νέα δυναμική και θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας.

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.