Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος εν Θεσσαλία Οξυωτών «Η Οξυά» Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας

Ο Σύλλογος εν Θεσσαλία Οξυωτών συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ενεργής δράσης.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  457 μέληΤοποθεσία: Οξυά Καρδίτσας Νομός: ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Περιφέρεια: Θεσσαλία Φυλή: Αγραφιώτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ιδρύθηκε την 31η Ιανουαρίου 1985 με το μεράκι των Οξυωτών οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Νέα Αγχίαλο κατά τις δεκαετίες 1950 και 1960.Ο Σύλλογος έχει ως σκοπό την αναβίωση των εθίμων του χωριού Οξυά που βρίσκεται στο Β.Δ. ορεινό τμήμα του Νομού Καρδίτσας περίπου στο κέντρο των Αγράφων. Ο Σύλλογος σήμερα αριθμεί 487 ενεργά μέλη.

  Το χορευτικό τμήμα είναι το πρώτο τμήμα που δημιουργήθηκε μετά τη σύσταση του Συλλόγου. Με το τμήμα αυτό ο Σύλλογος επεδίωξε κατ’ αρχήν τη διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών χορών της Οξυάς. Όμως πολύ σύντομα με τη διάθεση και την έφεση των χορευτών στο χορό , αλλά και την εμπειρία και το μεράκι όλων, επεκτάθηκε στην εκμάθηση χορών από όλη την Ελλάδα, που ξεκινούν από τον Πόντο και τη Θράκη και φτάνουν στα νησιά, τη Κρήτη και τη Μικρά Ασία.

  Το χορευτικό τμήμα έγινε γνωστό σε όλη την Θεσσαλία, τόσο για τη λεβεντιά και την άψογη εμφάνιση που διακρίνει τα μέλη του, όσο και για το ήθος και την αυθεντική διατήρηση της παράδοσης. Σήμερα στον Σύλλογό μας λειτουργούν 8 χορευτικά τμήματα, που πλαισιώνονται από 170 περίπου χορευτές ηλικίας 4-60 χρόνων. Τους παραδοσιακούς χορούς διδάσκει η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κουτσοβασίλη Ευαγγελία.

  Το χωριό μας: Οξυά Καρδίτσας

  Η Οξυά μας βρίσκεται στο βορειοδυτικό ορεινό τμήμα του Νομού Καρδίτσας, περίπου στο κέντρο της Βόρειας Περιοχής των Αγράφων, στις Βόρειες Ανατολικές πλαγιές της Καράβας. Το κέντρο του χωριού έχει υψόμετρο 900 περίπου μέτρα ενώ το υψόμετρο σε κάποιους συνοικισμούς ξεπερνά τα 1.050 μέτρα.

  Gallery

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.