Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού «Ιχνηλάτες»

Η Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού «Ιχνηλάτες» ιδρύθηκε το Μάιο του 2001 στην πόλη της Καβάλας.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  120 μέληΤοποθεσία: Καβάλα Νομός: ΚΑΒΑΛΑΣ Περιφέρεια: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Φυλή: Μακεδόνες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Από τότε μέχρι σήμερα αποτελεί πόλο δημιουργικής έκφρασης και εθελοντικής προσφοράς για πολλούς νέους της πόλης. Στόχος των «Ιχνηλατών», είναι η έκφραση του πολιτισμού, όχι μόνον μέσα από το λαϊκό πολιτισμό και τις τέχνες, αλλά και με την ενασχόλησή τους με έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με το Περιβάλλον (καθαρισμοί ακτών, δενδροφυτεύσεις, πυροφυλάξεις) και το συνάνθρωπο (ενημερωτικές δράσεις – εκδηλώσεις για το AIDS, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κ.α.). Κινούμενοι μέσα σε αυτά τα πλαίσια, σήμερα αριθμούν περί τα 120 μέλη.

  Σε σχέση με την Ελληνική λαογραφία, η ομάδα λειτουργεί σαν ένα εργαστήρι το οποίο πέρα από την εκμάθηση και παρουσίαση των Ελληνικών παραδοσιακών χορών, ασχολείται και με την έρευνα, καταγραφή παρουσίαση και ανάδειξη των λαογραφικών στοιχείων (χορός, τραγούδι, φορεσιά, ήθη και έθιμα) των ντόπιων πληθυσμών του νομού Καβάλας, αλλά και άλλων περιοχών. Έχουν εμφανιστεί σε πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ τόσο μέσα στα όρια του Νομού Καβάλας, όσο και έξω από αυτόν. Επίσης, έχουν εμφανιστεί σε εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και την Ίμβρο, καθώς και σε λαογραφικές εκπομπές, στην ΕΤ1 και ΕΤ3.

  Gallery

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.