Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μουσικοχορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδόπολης Αττικής “Το Ρόδο”

Ο μουσικοχορευτικός πολιτιστικός σύλλογος Ροδόπολης “Το Ρόδο” δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς της Ελληνικής Δημοτικής Παράδοσης, όπως τη διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών και τη διδασκαλία μουσικών οργάνων (κλαρίνο, κιθάρα, αρμόνιο, μπουζούκι) από έμπειρους διδασκάλους. Η ιστορία του Συλλόγου μας ξεκινάει το 1998 ως επίσημο Σωματείο, θεματοφύλακας της ελληνικής παράδοσης, ενώ οι ρίζες του κρατούν πολλά χρόνια …

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  300 μέλη

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο μουσικοχορευτικός πολιτιστικός σύλλογος Ροδόπολης “Το Ρόδο” δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς της Ελληνικής Δημοτικής Παράδοσης, όπως τη διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών και τη διδασκαλία μουσικών οργάνων (κλαρίνο, κιθάρα, αρμόνιο, μπουζούκι) από έμπειρους διδασκάλους.

  Η ιστορία του Συλλόγου μας ξεκινάει το 1998 ως επίσημο Σωματείο, θεματοφύλακας της ελληνικής παράδοσης, ενώ οι ρίζες του κρατούν πολλά χρόνια νωρίτερα, αφού αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί, τον κύριο φορέα πολιτιστικών δραστηριοτήτων της δημοτικής κοινίτητας Ροδόπολης.

  Με την παρουσία του σε εκδηλώσεις τόσο στο εξωτερικό:
  -Γερμανία (Haagen- Οκτώβριος 2002, 2005 σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Ομογενών “ΑΜΑΛΕΙΑ”)
  -Βουλγαρία (Jeravna- Αύγουστος του 2010 στο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών φορεσιών)
  -Τουρκία (Anltalya- Ιούλιος του 2011- στο 50ο Διεθνές Φεστιβάλ χορών)

  Αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος:

  -Ροδόπολη Σερρών, Κατερίνη, Βόλο, Αίγιο, Κόρινθο και άλλες, αλλά και με την ετήσια εκδήλωση στην Ροδόπολη Αττικής, αποτελεί έναν δυναμικό φορέα διάσωσης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

  Μαθητές από τη χορευτική ομάδα του συλλόγου έλεβαν μέρος στην τελετή λήξης των Special Olympics 2011 στο Καλλιμάρμαρο και η χορευτική ομάδα του Ρόδου συμμετείχε στην τελετή έναρξης του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Αττική – Earthdancers

  Σήμερα τα μέλη που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του συλλόγου μας είναι παραπάνω από 300. Υπεύθυνοι διδασκαλίας των τμημάτων χορού είναι ο κ.Μπιτάκος Παναγιώτης και η κα.Κωνσταντίνου Γιώτα.

  Με εκτίμηση το Δ.Σ του Ρόδου

  Gallery

  Πηγή:

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.