Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.)

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.) ιδρύθηκε το 1979. Από τότε εργάζεται συνεχώς για τον πολιτισμό και τη μόρφωση στο Δήμο και αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους Συλλόγους στη Μεσσηνία.   Στη μακρόχρονη πορεία του λειτούργησε τμήματα μουσικής, θεάτρου και για μερικά χρόνια (όσο υπήρχε κινηματογράφος στην Κυπαρισσία) λειτούργησε κινηματογραφική λέσχη. Ο Σύλλογος έχει …

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.) ιδρύθηκε το 1979. Από τότε εργάζεται συνεχώς για τον πολιτισμό και τη μόρφωση στο Δήμο και αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους Συλλόγους στη Μεσσηνία.

   

  Στη μακρόχρονη πορεία του λειτούργησε τμήματα μουσικής, θεάτρου και για μερικά χρόνια (όσο υπήρχε κινηματογράφος στην Κυπαρισσία) λειτούργησε κινηματογραφική λέσχη. Ο Σύλλογος έχει δραστηριοποιηθεί στους παραδοσιακούς χορούς, στο κλασσικό μπαλέτο, στη τζαζ, στη ρυθμική γυμναστική και στο tαngo, με καταξιωμένους δασκάλους. Τα χορευτικά του Συλλόγου συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και πραγματοποιούν συνεχείς παραστάσεις στο εξωτερικό και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του έτους.

   

  Ο Σύλλογος έχει στο ενεργητικό του μια πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως επιστημονικές ημερίδες, ειρηνοδρομίες, λογοτεχνικές βραδιές, σκυταλοδρομίες ανάγνωσης κλασσικών συγγραφέων, συλλογή και καταγραφή λαογραφικών στοιχείων της περιοχής μας. Παράλληλα, ο Μ.Ε.Σ.Κ. ασχολείται σοβαρά και με την προώθηση και βελτίωση της σχέσης του πολίτη με το βιβλίο, διοργανώνοντας γι’ αυτό εκθέσεις βιβλίου από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του.

   

  Η πολύχρονη πορεία του Συλλόγου, έχει δώσει πολλά και σημαντικά πολιτιστικά ερεθίσματα στο λαό της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Η εμπειρία που έχει αποκτήσει ο Μ.Ε.Σ.Κ. όλα αυτά τα χρόνια δράσης του είναι πολύ σημαντική και δίνει την ευχέρεια στα μέλη του να προσφέρουν ακόμα περισσότερα. Τα μέλη και οι φίλοι του Μ.Ε.Σ.Κ. συνεχώς ενδιαφέρονται και συμμετέχουν ενεργά στην διατήρηση και εξάπλωση της γνώσης πάνω σε θέματα που αφορούν στην ιστορική και λαογραφική παράδοση της περιοχής μας.

   

  πηγη:http://www.mesk.gr/history_gr.html

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.