Χορευτικός – Πολιτιστικός Όμιλος Ασωπίας “Ειλέσιον”

Ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Όμιλος Ασωπίας “Ειλέσιον”, ξεκίνησε την δράση του τον Φεβρουάριο του 2009 από μία ομάδα ανθρώπων που σαν κοινό στοιχείο είχαν τη μεγάλη τους αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

 

Το email σας (απαραίτητο)

 

Θέμα

 

Το μήνυμά σας

 

 

 

Πληροφορίες Συλλόγου

122 μέλη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Όμιλος Ασωπίας “Ειλέσιον”, ξεκίνησε την δράση του τον Φεβρουάριο του 2009 από μία ομάδα ανθρώπων που σαν κοινό στοιχείο είχαν τη μεγάλη τους αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό. Ο όμιλος μας οφείλει το όνομα του στην αρχαία βοιωτική πόλη “Ειλέσιον”, που φαίνεται πως βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του χωριού μας.

Η πόλη αναφέρεται από τον Όμηρο σαν μία από τις βοιωτικές πόλεις που πήραν μέρος στον Τρωικό πόλεμο (Ομήρου Ιλιάδα, Ραψωδία β’ στ.499) Στον όμιλο μας δραστηριοποιούνται εκατό (130) περίπου άτομα, τα οποία συμμετέχουν στα 7 τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών και στο τμήμα χορωδίας.

Στα τρία τέσσερα περίπου χρόνια παρουσίας μας έχουμε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νομό μας και έξω από τα όριο αυτού. Βασικός στόχος του ομίλου είναι η διάσωση, διατήρηση και μετάδοση της ποικιλόμορφης ελληνικής παράδοσης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το χορό, το τραγούδι, τη μουσική και τα έθιμα της κάθε περιοχής.

Gallery

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

«Σίγησε» σε ηλικία 95 ετών η φωνή των Δωδεκανήσων, Άννα Καραμπεσίνη

Πέθανε στα 95 της χρόνια η Άννα Καραμπεσίνη ..