Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αιγύπτιοι μαθαίνουν ελληνικά στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Περισσότεροι από 170 σπουδαστές γράφτηκαν φέτος στις τάξεις του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, για να μάθουν την ελληνική γλώσσα. Πρόκειται για τις περισσότερες σε αριθμό εγγραφές σπουδαστών στη 17χρονη ιστορία του Κέντρου, από το 2003 που πρωτολειτούργησε μέχρι σήμερα, όπως αποκαλύπτει στον επίσημο λογαριασμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου στο facebook ο διευθυντής του, εκπαιδευτικός και στιχουργός Χρήστος Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί ότι φέτος το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με τους μαθητές των τμημάτων του, που διδάσκονται τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα, τιμώντας όλους τους μαθητές που πέρασαν από το Κέντρο, αλλά και από όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες της Αιγύπτου, όλων των βαθμίδων.

Παράλληλα έγινε η απονομή των πτυχίων ελληνομάθειας, των επίσημων πιστοποιητικών δηλαδή των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας του οποίου το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο στο Κάιρο, καθώς και η κοπή της πίτας από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο και πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου, Νικόλαο Γαριλίδη.

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου λειτουργεί υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Αίγυπτο και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση