Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Τακίμ

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Οι «ΤΑΚΙΜ» ιδρύθηκαν το 2001 στην Αθήνα και αποτελούνται από οκτώ δεξιοτέχνες μουσικούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Το ρεπερτόριο τους περιέχει στοιχεία από την κοινή μουσική παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων , με κυριότερα αυτά της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Το 2005 κυκλοφόρησε το ομώνυμο album «TAKIM» σε παραγωγή του Παντελή Θαλασσινού για την MBI/thesis. Την ίδια χρονιά συμμετείχαν στο cd του Νίκου Ξυδάκη «Ημερολόγιο Δεύτερο» (Mercury Records) καθώς και στο soundtrack της ταινίας «Babam ve Oğlum» (Cantini Music) , σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Το μουσικό project των Takim χαρακτηρίζεται από μια πανδαισία ήχων που εκτείνεται από την Ελλάδα ως τα Βαλκάνια. Πρόκειται για μια συνεργασία μουσικών που ο καθένας έχει χαράξει ήδη μία σπουδαία καλλιτεχνική πορεία, έχοντας αναπτύξει την τεχνική του μέσα απο τις μουσικές του σπουδές και συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Ο ήχος του κάθε μουσικού οργάνου είναι μια μικρή έκπληξη και το αποτέλεσμα της διάδρασής τους προσφέρει ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα που παρασύρει το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι στην Ανατολική Ευρώπη και την Εγγύς Ανατολή, δημιουργώντας ένα ψηφιδωτό από εικόνες γεμάτες χρώμα και ενέργεια. Η μουσική δυναμική τους αναδεικνύεται σε κάθε ζωντανή εμφάνιση. 

Αποτελεί μια μικρή αναδρομή στην μουσική ιστορία των Βαλκανίων και της Σμύρνης, αφήνοντας μια ευχάριστη νοσταλγία από ήχους οικείους και εμπλουτισμένους από τις εμπειρίες του κάθε μουσικού. Πνευστά, έγχορδα και κρουστά, έρχονται και παράγουν πρωτότυπες συνθέσεις, ειδωμένες μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα που αποδεικνύει πως οι τοπικές μουσικές παραδόσεις είναι ακόμη ενεργές και εξελίσσονται. Νέοι μουσικοί συμβάλλουν επιθυμώντας να προχωρήσουν ένα ακόμα βήμα τα μουσικά ιδιώματα που είναι βαθιά ριζωμένα στον χρόνο. Οι Takim δείχνουν πώς οι ήχοι της κάθε παράδοσης έχουν μια συνέχεια μέσα στον χρόνο και πώς φτάνουν μέχρι σήμερα να ταυτίζονται με την διάθεση, την μνήμη και την ψυχολογία του σύγχρονου μουσικού κοινού. Απόδειξη η κάθε τους εμφάνισή που δημιουργεί μια ζωντανή γέφυρα με το παρελθόν.

Το κοινό την διασχίζει απολαμβάνοντας ένα μουσικό αμάλγαμα που είναι παρόν όχι μονάχα στην μνήμη αλλά και στο πεντάγραμμο. Οι Takim διατηρούν στο ακέραιο την διάθεση της μουσικής της Βορείου Ελλάδος και των Βαλκανίων. Τις μουσικές εκείνες παραδόσεις που είχαν ως στόχο να αφηγηθούν την μικρή ιστορία της ζωής αλλά προπάντος ήθελαν να διασκεδάσουν και να κρατήσουν το κοινό τους σε ένταση μέχρι και την τελευταία νότα. Με εκτελεστές βιρτουόζους μουσικούς που δείχνουν στο κοινό τους πώς οι δυτικές μουσικές νόρμες που έχουν χαρακτηρίσει την σύγχρονη μουσική μπορούν να συνυπάρξουν με τα ανανεωμένα πρότυπα της Ανατολής. Το τραίνο των Βαλκανίων ξεκινάει το ταξίδι του με τους Takim για οδηγό, απολαμβάνοντας την μουσική στην κάθε στάση!

Οι ΤΑΚΙΜ αποτελούνται από τους μουσικούς:

  • Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος , κλαρίνο
  • Πάνος Δημητρακόπουλος , κανονάκι
  • Μάνος Κουτσαγγελίδης , τραγούδι
  • Θωμάς Κωνσταντίνου , ούτι
  • Γιώργος Μαρινάκης , βιολί
  • Κώστας Μερετάκης , κρουστά
  • Γιάννης Πλαγιαννάκος , κοντραμπάσο

Gallery

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ

Μανόλης Καρπάθιος

Ένας εξαιρετικός μουσικός με καταγωγή από την Κάλυμνο της Δωδεκανήσου με σπουδαίο έργο