Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Η πρόοδος μπορεί να συμβαδίσει με την παράδοση

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μία υπερβολή ανάμεσα στην προσκόλληση με το παρελθόν και την πλήρη απόρριψη του παρελθόντος. Αυτό που είναι το καλύτερο για όλους μας, είναι να υπάρξει μία σωστή ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Η παράδοση είναι το ίχνος του παρελθόντος, η ηχηρή εκείνη υπενθύμιση πως υπήρξε ένας δρόμος για να φτάσουμε μέχρι εδώ, μέχρι το σήμερα. Δεν μπορούμε ούτε να το αναιρούμε, αλλά ούτε και να το αφορίζουμε εντελώς. Είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε εντελώς, διότι αυτό είναι ασέβεια και υποδηλώνει πως δεν επιθυμούμε να κρατήσουμε ούτε τα ίχνη, ούτε το αποτύπωμα των παλαιότερων βιωμάτων.

Από την άλλη, δεν μπορούμε να μένουμε προσκολλημένοι μόνο σε αυτό, διότι αυτό στερεί την ελπίδα της προόδου, την προθυμία μας να γίνουμε καλύτεροι και να αποτινάξουμε τα ‘’κακώς κείμενα’’ των παλαιότερων εποχών.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε και είναι σωστό, είναι να χρησιμοποιήσουμε το παρελθόν όχι για να αποφύγουμε το μέλλον και την πρόοδο, αλλά για το βοηθήσουμε να γίνει καλύτερο και δίχως σοβαρά λάθη και αρνητικά φαινόμενα.

Αν αναλογιστούμε πως στο παρελθόν υπήρχε διαφορετική αντίληψη για το ρόλο της γυναίκας, λιγότερη ανοχή στη διαφορετικότητα και μία πιο αργή ανάπτυξη τεχνών, τότε θα αντιληφθούμε πως η πρόοδος δεν είναι κάτι κακό, όπως την αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Η πρόοδος και η παράδοση μπορούν να συνυπάρξουν, έχει σίγουρα η μία να αντλήσει πολλά θετικά στοιχεία από την άλλη.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο. Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.

Είμαι αρθρογράφος σε πολλά μεγάλα sites ( E Psychology, Ο Κλόουν, Εναλλακτική Δράση, Flow magazine, School time, Tempo. Gr, Healing Effect, TKD mag,). Λογοτεχνικά μου κείμενα και ποιήματα έχουν δημοσιευτεί σε πολλές λογοτεχνικές σελίδες (Λόγω Γραφής, Περιοδικό Fractal, My story). Κείμενα μου έχουν συμπεριληφθεί στα περιοδικά Pet City, Intellectum, Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες. Όσο ζω, θα γράφω για κάθε τι που με προβληματίζει και θέλω αυτή μου την αγάπη να την αισθανθούν και άλλοι άνθρωποι.

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Φαινόμενο “Σήκω να χορέψεις εσύ που ξέρεις παραδοσιακούς”

Season 2, Επεισόδιο 2