Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Οι παραδοσιακοί χοροί και ο λόγος που οι άνθρωποι ασχολούνται με αυτούς

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται πλέον να ασχοληθούν με παραδοσιακούς χορούς. Είναι μία άσκηση που γυμνάζει εξαιρετικά το σώμα, αλλά και μία δραστηριότητα με την οποία κάποιος μπορεί να ασχοληθεί εύκολα, καθώς ο δήμος κάθε περιοχής πάντοτε παρέχει τη δυνατότητα στην εκμάθησή τους με ένα χαμηλό χρηματικό ποσό ή και δωρεάν για τα άτομα που δεν έχουν την οικονομική δύναμη να εγγραφούν σε μία σχολή.

Γιατί οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν παραδοσιακούς χορούς; Τι κερδίζουν εκτός από ένα ευχάριστο διάλειμμα από μία κουραστική καθημερινότητα;

Οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με την ιστορία μία περιοχής, ενός νησιού , έρχονται κοντά στην εποχή εκείνη και μαθαίνουν τους λόγους που ο κάθε χορός αναπτύχθηκε και καλλιεργήθηκε. Ο χορός ως μία μορφή τέχνης, είναι μία ομολογία και αυτή του παρελθόντος και της ιστορίας μίας περιοχής , ένα πολιτιστικό επίτευγμα που μεταφέρεται αλώβητο από γενιά σε γενιά.

Ένας σημαντικός λόγος που όλοι και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται πλέον να ασχοληθούν με τους παραδοσιακούς χορούς, είναι ότι επιθυμούν και οι ίδιοι να ξεφύγουν, έστω και για λίγο, από το σύγχρονο εκμοντερνισμό και την ξενομανία και να έρθουν σε επαφή με την παράδοση, τη δική μας παράδοση. Πολλοί άνθρωποι κουράστηκαν πλέον να βιώνουν καθημερινά την υιοθέτηση κάθε ανόητης κουλτούρας που προέρχεται από το εξωτερικό και επιθυμούν την επιστροφή σε κάτι πατροπαράδοτο, αληθινό και βιωματικό.

Αν πραγματικά θέλετε να ασχοληθείτε με παραδοσιακούς χορούς, κάντε το. Είναι μία εμπειρία μοναδική που θα σας μάθει σίγουρα πολλά!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο. Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.

Είμαι αρθρογράφος σε πολλά μεγάλα sites ( E Psychology, Ο Κλόουν, Εναλλακτική Δράση, Flow magazine, School time, Tempo. Gr, Healing Effect, TKD mag,). Λογοτεχνικά μου κείμενα και ποιήματα έχουν δημοσιευτεί σε πολλές λογοτεχνικές σελίδες (Λόγω Γραφής, Περιοδικό Fractal, My story). Κείμενα μου έχουν συμπεριληφθεί στα περιοδικά Pet City, Intellectum, Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες. Όσο ζω, θα γράφω για κάθε τι που με προβληματίζει και θέλω αυτή μου την αγάπη να την αισθανθούν και άλλοι άνθρωποι.

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Πώς κρίνεται ο καλός παραδοσιακός χορευτής;

Πώς κρίνεται ο καλός παραδοσιακός χορευτής; Ποιος τον κρίνει; Και κυρίως, με ποια κριτήρια; Υπάρχουν «κουτάκια» που μπορείς να βάλεις τικ δίπλα και στα 10 κουτάκια, είναι καλός; Νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.