Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

ΕΛΕΝΗ ΛΕΓΑΚΗ

Ελένη Λεγάκη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Η Ελένη Λεγάκη , η μητέρα της είναι η κορυφαία ερμηνεύτρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη και μέλος της μεγάλη οικογένειας των Κονιτοπουλαίων, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του νησιώτικου τραγουδιού.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, με όλα τα ήθη και τα έθιμα της Νάξου, του τόπου καταγωγής της. Από μικρή έδειξε τα δείγματα του ταλέντου της, γεγονός που αναγνωρίστηκε από μεγάλους μουσικούς της εποχής . Στα εννιά της χρόνια, τραγούδησε δημόσια για πρώτη φορά το “Να σ’ αγαπώ ήντα ‘θελα” όπου παίρνει το πρώτο χειροκρότημα του κοινού.

Με τη στήριξη του θείου της Γιώργου Κονιτόπουλου, του μεγάλου αυτού μουσικού της νησιώτικης μουσικής, ξεκινάει την επαγγελματική της πορεία σε ηλικία μόλις 13 ετών. Κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος 45 στροφών με δύο λαϊκά τραγούδια , το “Τα παιδιά απ’ τα λιμάνια” και το “Απ’ τη ζωή στο θάνατο” (ζεϊμπέκικο), σε μουσική Γιώργου Κονιτόπουλου και στίχους Ουρανίας Λιαδράκη. Ακολούθησαν κι άλλοι μικροί δίσκοι 45 στροφών με λαϊκά τραγούδια διαφόρων συνθετών, όπως του Στεφάνου Βαρόνη, Μπάμπη Μπακάλη κ.ά.

Το 1984 άνοιξε μαζί με την οικογένειά της το θρυλικό “Αρμενάκι”, το επίκεντρο της νησιώτικης διασκέδασης μέχρι το 2008 που έκλεισε. Στα 24 χρόνια λειτουργίας του διασκέδαζε – κυριολεκτικά μέχρι πρωίας – τον κόσμο που αγαπούσε το νησιώτικο τραγούδι.

Η δισκογραφία της περιλαμβάνει τις δουλειές :

  • “Αγάπη και θάλασσα” (1985, η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά)
  • “Το καλοκαίρι στο νησί”
  • “Γιάντα να μην θέλεις γιάντα”
  • “Τα 12 καλυτέρα τραγούδια από χρυσάφι”
  • “Το γιατί το λεμέ γιάντα”
  • “Τα πάντα ρει”
  • ” Ους ο Θεός συνέζευξεν (με παραδοσιακά τραγούδια του γάμου απ’ όλη την Ελλάδα) “
  • “Σαν όνειρο”

Το 1994 μαζί με τον Ηλία Κλωναρίδη και την Ελένη Βιτάλη κάνουν το “Όμορφο μου καλοκαίρι”, με τραγούδια σε στίχους και μουσική του Βαγγέλη Σίμου.

Το 2006 συμμετείχε στο cd του Θανάση Περιστεράκη “Αλμύρα μου”.

Το 2007 συνεργάστηκε με την Πίτσα Παπαδοπούλου, Αργυρώ Καπαρού και Μαρία Καπαρού στο “Όνειρα γυναικών” του Βαγγέλη Σίμου.

Το 2008 συμμετείχε στο CD του Στάθη Κουκουλάρη  “Τ άστρα του Αιγαίου”.

Video Gallery

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ

Μανόλης Καρπάθιος

Ένας εξαιρετικός μουσικός με καταγωγή από την Κάλυμνο της Δωδεκανήσου με σπουδαίο έργο