Ξέρετε ότι : Τα Τρίκαλα φημίζονται για τα λουκάνικά τους. Παρασκευάζονται με συγκεκριμένα υλικά γι’ αυτό και ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην αγορά. Το λουκάνικο αυτό από την πόλη της Θεσσαλίας, περιέχει χοιρινό κρέας και έντερο της περιοχής καθώς και ντόπιο πράσο Τρικάλων. Παρακάτω θα μάθετε την κλασική συνταγή για σπετσοφάι που έκανε το Τρικαλινό λουκάνικο ξακουστό σε όλη την Ελλάδα!
ΥΛΙΚΑ
- 1 θηλιά λουκάνικα χωριάτικα (με πράσο κατά προτίμηση)
- 3 πράσινες πιπεριές κέρατο
- 1 φλ. τσ. σάλτσα ντομάτας
- 1/2 φλ. κ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, τα τηγανίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και τις πιπεριές που έχουμε χοντροκόψει, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με την σάλτσα ντομάτας και το νεράκι.
Βράζουμε για λίγη ώρα, όση χρειάζεται για να χυλώσει η σάλτσα μας και ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνα μας και ανακατεύουμε για λίγο, για να γίνουν ένα όλα τα υλικά και οι μυρωδιές.