Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μπλατσάρα από την Ήπειρο

Τοποθεσία: Ήπειρος Περιφέρεια: Ήπειρος Φυλή: Ηπειρώτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Όταν αναφερόμαστε σε χωριάτικες πίτες, ένα μέρος που έρχεται αμέσως στο νου μας είναι σίγουρα η Ήπειρος. Οι Ηπειρώτες είναι γνώστες του καλού, χειροποίητου φύλλου και οι πίτες που φτιάχνουν είναι πάντοτε πεντανόστιμες. Η μπλατσάρα είναι μια τοπική συνταγή για πίτα από την Πρέβεζα. Για να την φτιάξετε χρειάζεστε απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο.

ΥΛΙΚΑ

  • 700γρ. χόρτα Ηπειρώτικα
  • 250 γραμμάρια περίπου καλαμποκάλευρο
  • 1-2 αυγά
  • 400 γρ. φέτα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • Νερό χλιαρό, όσο πάρει
  • Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα χόρτα, τα στραγγίζουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα ψιλοκομμένα, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο, το λάδι και την φέτα. Αν το τυρί είναι πολύ αλμυρό, δε ρίχνουμε αλάτι. Σε αντίθετη περίπτωση προσθέτουμε λίγοι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για να δέσει και ετοιμάζουμε το κουρκούτι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, το αυγό, το γιαούρτι, αλάτι, μπέικιν, λίγο λάδι και λίγο τυρί τριμμένο (προαιρετικά). Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό, τόσο ώστε να γίνει ένας χυλός σφιχτός που να στρώνεται.

Αλείφουμε καλά το ταψάκι μας με αρκετό βούτυρο. Απλώνουμε κάτω το μισό κουρκούτι ενώ καλύπτουμε και τα πλαϊνά του ταψιού μας προκειμένου να πάει παντού. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα χόρτα μας ομοιόμορφα και τα πατάμε ελαφρώς. Στο υπόλοιπο κουρκούτι ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό να γίνει λίγο πιο αραιό και το στρώνουμε πάνω από τα χόρτα, να καλυφθεί ομοιόμορφα η επιφάνειά τους. Τέλος, περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ώσπου να ροδίσει.

mageiras

Avatar

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Ντολμαδάκια ή Ντουρμάες Κάσου (με κιμά)

Κασιώτικοι ντουρμάες διπλώνονται την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου για το πανηγύρι της Πέρα Παναγιάς