Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Νηστίσιμα σκαλτσούνια

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
  • 2 ποτήρια σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ρετσίνα ή μπύρα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 400 γρ. πορτοκάλι γλυκό ή μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάς στο μίξερ το σπορέλαιο, και προσθέτεις ρετσίνα ή μπύρα(ανάλογα με το τι θέλεις). Έπειτα προσθέτεις το αλεύρι (κοσκινισμένο) και το μπεικιν πάουντερ. Βάζεις την ζύμη στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα. Eτοιμάζεις τη ζύμη: Ανακατεύεις το καρύδι με το πορτοκάλι ή την μαρμελάδα. Παίρνεις κομμάτια από τη ζύμη και τα πλάθεις, βάζοντας σε κάθε κομμάτι μέσα ένα κουτάλι γέμιση. Έπειτα κλείνεις την ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρο. Ψήνεις τα σκαλτσούνια για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Βγάζεις από το φούρνο τα σκαλτσούνια, τα ραντίζεις με λίγο ανθόνερο (προαιρετικά) και πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη.

Γιάννα Κορρέ

Πηγή:

mageiras

Avatar

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κώτικες Κατίνες τυρόπιτες (τυρόπιτα με τυρί της πόσας)

Παραδοσιακή συνταγή τυρόπιτας με τυρί της πόσας. Κατίνες τυρόπιτες της Κω