Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πρασανίτσα, πίτα από τη Δράμα

Τοποθεσία: Δοξάτο Νομός: ΔΡΑΜΑΣ Περιφέρεια: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Φυλή: Θρακιώτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ξέρετε ότι : Η πίτα αυτή είναι μία παραλλαγή που εφάρμοσαν οι νοικοκυρές του Δοξάτου Δράμας, ώστε να γίνει πιο μαλακή και νόστιμη η γνωστή σε όλους μπομπότα. Η μπομπότα ή αλλιώς το ψωμί των φτωχών, είναι το γνωστό σε όλους μας καλαμποκόψωμο, ένα σημαντικό κομμάτι της παραδοσιακής κουζίνας των Ελλήνων.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 ποτήρια νερό
  • 4 ποτήρια καλαμποκάλευρο
  • 2 κιλά πράσα ψιλοκομμένα και σοταρισμένα
  • 2 ποτήρια λάδι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • μπέικιν πάουντερ
  • σουσάμι (για να καλύψουμε την πίτα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το νερό με το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα βάζουμε και το λάδι και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα πράσα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα για να μην κολλήσει. Στολίζουμε με σουσάμι και βάζουμε την πίτα στο φούρνο για μία ώρα. Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγή, για παραπάνω γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και τυρί και όποια υλικά επιθυμείτε.

mageiras

Avatar

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Ψωμί ρουφτένιο (με ρεβίθι/ρουβύθι)

Παραδοσιακή συνταγή ψωμιού από ρεβύθι από την Ανδρονίκη Πορφύρη στην Οξυά Ιωαννίνων