Ψαρόσουπα με λαβράκι (Ίμβρος – Τένεδος)

Τοποθεσία: Ίμβρος Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες Φυλή: Ίμβριοι

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Παραδοσιακή συνταγή που μας έρχεται από τους Έλληνες Ίμβρου και Τενέδου. Ψαρόσουπα με λαβράκι και σαφράν.

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό λαυράκι
  • 1/2 κιλό σπασμένο σιτάρι
  • 3 κρεμμύδια
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 λεμόνι
  • Λίγο σαφράν
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. δυόσμο ξερό
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • Ένα κουταλάκι αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιτάρι με πέντε ποτήρια νερό. Προσθέτουμε 3-4 φορές κρύο νερό για να κάνουμε το μείγμα λείο και πηχτό. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μια άκρη. Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Βάζουμε τις πέντε κούπες νερό και αφού βράσει, σουρώνουμε και μεταφέρουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα τα ψάρια και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά.

Ξανασουρώνουμε τη σούπα και προσθέτουμε το πηχτό μίγμα από το σιτάρι, τους δυο κρόκους, λίγο σαφράν και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ψήνουμε μέχρι να φύγει η μυρωδιά του αβγού. Καθαρίζουμε τα ψάρια, βάζουμε λίγο ψαχνό στο κάθε πιάτο που θα σερβίρουμε, τον ζωμό και λίγη κανέλα από πάνω.

mageiras

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Η γνήσια συνταγή από την Κέρκυρα για πραγματικό σοφρίτο από μοσχαρίσιο κιλότο! Συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή πουρέ.