Μακαρόνια με αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Τοποθεσία: Μεσολόγγι Νομός: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ξέρετε ότι : το αυγοτάραχο είναι τρόφιμο που αποτελείται από ταριχευμένα αυγά ψαριών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο προϊόν των λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού. Θεωρείται από πολλούς ως το χαβιάρι της Ελλάδας και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους Έλληνες αλλά και σε άλλους λαούς, κυρίως της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Το διακρίνει ξεχωριστή νοστιμιά, άρωμα και λεπτή γεύση. Παρασκευάζεται με παραδοσιακή τεχνική και δεν ξηραίνεται.
ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • ½ μεσολογγίτικο αβγοτάραχο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Άσπρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Δεν θέλουμε να βράσουν πολύ, οπότε 2-3 λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα σουρώνουμε. Τα τοποθετούμε και πάλι στην κατσαρόλα και περιχύνουμε λάδι. Τα φυλάμε ζεστά. Κόβουμε το αβγοτάραχο σε μικρές φέτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο. Αφήνουμε να σοταριστούν καλά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Όταν κρυώσει το σκόρδο ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το αβγοτάραχο.

mageiras

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Η γνήσια συνταγή από την Κέρκυρα για πραγματικό σοφρίτο από μοσχαρίσιο κιλότο! Συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή πουρέ.