Μελιτζάνες με πληγούρι Κυθήρων

Τοποθεσία: Κύθηρα Νομός: ΑΤΤΙΚΗΣ Περιφέρεια: Αττική

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ξέρετε ότι : το πληγούρι είναι μία τροφή που μπορεί ν’αντικαταστήσει το ρύζι στο τραπέζι μας, μιας και είναι πιο ωφέλιμο και υγιεινό. Ο ξινόχοντρος, όπως αλλιώς ονομάζεται, είναι ένα είδος τραχανά που φτιάχνουν στα Κύθηρα. Οι μελιτζάνες με πληγούρι Κυθήρων είναι μια καλοκαιρινή, κυρίως, συνταγή που σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 kg μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό πλιγούρι
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κουτί μικρό με ντοματάκια
  • 1 φλ. λάδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε νερό για περίπου ½-1 ώρα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και αφού μαραθούν προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες, τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και μισό φλιτζάνι νερό. Μόλις το μείγμα μας πάρει βράση ρίχνουμε το πλιγούρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην κολλήσει. Το αφήνουμε στην φωτιά για 20 λεπτά ακόμη. Για περισσότερη γεύση, αν θέλουμε προσθέτουμε και πατάτες.

mageiras

Σχόλια Χρηστών

Σχόλια

σχόλια

x

Δείτε Επίσης

Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Η γνήσια συνταγή από την Κέρκυρα για πραγματικό σοφρίτο από μοσχαρίσιο κιλότο! Συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή πουρέ.