Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Τοποθεσία: Κέρκυρα Νομός: ΚΕΡΚΥΡΑΣ Περιφέρεια: Ιόνια νησιά

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ξέρετε ότι : Το σοφρίτο, μαζί με τη παστιτσάδα και το μπουρδέτο, είναι τα τρία κλασικά πιάτα της Κερκυραϊκής κουζίνας! Είναι προφανές ότι πήρε το όνομά του κατά την Ενετοκρατία, προέρχεται από τα Ιταλικά So fritto που σημαίνει σιγοψημένο. Φτιάχνεται με μοσχάρι σε μια πηχτή σάλτσα από μπόλικο σκόρδο και μαϊντανό. Σερβίρεται με ρύζι, πουρέ ή τηγανιτές πατάτες!

ΥΛΙΚΑ

  • 6-7 φέτες μοσχάρι
  • 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει 6-7 φέτες από κιλότο, βάρους 200 γραμμάρια περίπου η κάθε μια και να μας τις χτυπήσει καλά προκειμένου να λεπτύνουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το περνάμε από το αλεύρι, το οποίο έχουμε στρώσει σε ένα επίπεδο πιάτο. Τινάζουμε τις φέτες για να φύγει το περιττό αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.

Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε απ’ το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Στο τηγάνι, με το ίδιο λάδι από το κρέας, ρίχνουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους. Ξαναρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι για περίπου 5 λεπτά και σβήνουμε με το ξίδι.

Δυναμώνουμε τη φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Το κρέας τώρα έχει μαλακώσει ενώ παράλληλα έχουμε και μια παχύρρευστη σάλτσα να το συνοδεύσει. Ιδανικός συνδυασμός για το σερβίρισμα αυτού του πιάτου είναι οι πατάτες τηγανιτές.

mageiras

Avatar

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Ντολμαδάκια ή Ντουρμάες Κάσου (με κιμά)

Κασιώτικοι ντουρμάες διπλώνονται την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου για το πανηγύρι της Πέρα Παναγιάς