Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

Ψηντρή Βασιλιτζιά Μου – Χοροί της Κύπρου με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου

9 Απριλίου, 2016 @ 19:00 - 22:00

Το Κέντρο Ελληνικής Τέχνης έχει την τιμή να παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Αθήνα, τον δάσκαλο και ερευνητή Δημήτρη Κωνσταντίνου από τη Λευκωσία, σε χορούς του τόπου του, της Κύπρου. Καρτσιλαμάδες, αντρικοί και γυναικείοι, και χοροί δεξιοτεχνίας, μακρυά από την “φολκλόρ/ επιδεικτική” διάσταση που ξέρουμε για τους χορούς αυτούς, αλλά πως χορεύονταν στα χωριά του νησιού.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Κωνσταντίνου
Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1965 στους Αγίους Βαβατσινιάς, ορεινό χωριό της επαρχίας Λάρνακας της Κύπρου. Έχει αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο Λευκάρων και στην συνέχεια σπούδασε στην Γεωργική Σχολή Ιωαννίνων, Γαλακτοκομία και Τεχνολογία Τροφίμων (1984-1987). Κατά την παραμονή του εκεί, συμμετείχε στο Χορευτικό Συγκρότημα των Κυπρίων φοιτητών Ιωαννίνων ως χορευτής και χοροδιδάσκαλος.

Ερχόμενος στην Κύπρο ασχολήθηκε για τρία χρόνια με το αντικείμενο των σπουδών του αλλά η αγάπη του για τον χορό τον οδήγησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτόν. Εργάστηκε σε Ιδιωτική Σχολή Χορού (1988-1991) και το 1991 δημιουργεί την δική του Σχολή Χορού. Το διάστημα 1991 με 1995, διδάσκει στο Πανεπιστημίου Κύπρου και δημιουργεί Χορευτικό Όμιλο και το πρώτο Χορευτικό συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών της Κύπρου με το οποίο ταξιδεύει σε Ελλάδα, Αμερική, Γερμανία και άλλες χώρες για χορευτικές παραστάσεις.

Το 1995 μετά από εξετάσεις γίνεται μέλος του IDTA (International Dance Teachers Association) στους standard χορούς. Το 1997 δημιουργεί τον Χορευτικό Όμιλο Ρύμβο (μη κερδοσκοπικό σωματείο). Παράλληλα ταξιδεύει στο εξωτερικό (Σλοβακία, Ιταλία, Καναδά, κ.α.) σαν επικεφαλής του συγκροτήματος σε διεθνή φεστιβάλ και φεστιβάλ των Κυπρίων και Ελλήνων ομογενών.

Είναι χοροδιδάσκαλος του Χορευτικού Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και του Χορευτικού Συγκροτήματος του Πολιτιστικού Ομίλου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κοινωνικού και Αθλητικού Χορού (2011-2014).

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Κατάρτισης-Επιμόρφωσης Δασκάλων Παραδοσιακού χορού που διοργάνωσε το Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2011-2013). Παρακολούθησε θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα με κορυφαίους καθηγητές του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Κύπρου για τρία συνεχόμενα εξάμηνα. Συνεργάζεται με φορείς και οργανώσεις που έχουν κοινά ενδιαφέροντα στην Κύπρο και στο εξωτερικό, με κυριότερο συνεργάτη το Κέντρο Ελληνικής Τέχνης Αθηνών (Κ. Ε. Τε).

Η αναζήτηση του για νέους ποιοτικούς τρόπους ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης των νέων, τον οδηγεί το 2014 στην δημιουργία του Κέντρου Τέχνης και Βιωματικής Μάθησης, Όλβιον. Το Όλβιον είναι ένα νεοσύστατο σωματείο που έχει σκοπό την διοργάνωση διαλέξεων, ταξιδιών, εκδρομών, εορτών, σεμιναρίων και ασχολείται με την έρευνα, την προώθηση και την ανάπτυξη της μουσικής, του παραδοσιακού χορού Κύπρου και Ελλάδας και γενικά των τεχνών.

Συμμετοχή
15 Ευρώ για τα μέλη του Κ.Ε.Τε.
20 Ευρώ για τους υπόλοιπους
*άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ, ομάδες άνω των τριών (3) ατόμων από τον ίδιο φορέα/σύλλογο, έχουν ίδια τιμή με τα μέλη του συλλόγου.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν
-Βεβαίωση συμμετοχής
-Tις μουσικές του σεμιναρίου, που μπορείτε να τις πάρετε μέσω memory stick
-Σημειώσεις γύρω από τους διδασκόμενους χορούς

Οι συμμετοχές είναι περιορισμένες και θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 7/4/2016, μέσω
-Προσωπικού μηνύματος στη σελίδα του Κ.Ε.Τε. www.facebook.com/keteGR
-email @ [email protected]
-μέσω τηλεφώνου στο 2102512557 (Δευτέρα & Τετάρτη 7-10 μ.μ.) ή 6944246007 (Παναγιώτης Παπαγεωργίου)

ΠΡΟΣΟΧΗ
Ο τόπος διεξαγωγής πιθανότατα ν’αλλάξει, ανάλογα με την συμμετοχή. Γι’αυτό να έχετε συχνή επαφή και να ενημερώνεστε από τη σελίδα της εκδήλωσης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
9 Απριλίου, 2016
Ώρα:
19:00 - 22:00
Εκδήλωση Category:
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Παλιό Στρατιωτικό Εργοστάσιο Ν.Χαλκηδόνας “Ι.Χαραλαμπόπουλος”
Εθνικής Αντιστάσεως και Πατριάρχου Γρηγορίου
Νέα Χαλκηδόνα, Αττική Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.