Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

Μουσικό Ταξίδι στην Κάλυμνο

6 Φεβρουαρίου, 2016 @ 12:00 - 17:00

Το Μελωδικό Καράβι και ο Κωνσταντίνος Κίκιλης σας προσκαλούν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στο Χώρο βιβλίου και πολιτισμού Εν Πλω, στην επίσημη παρουσίαση του νέου διπλού ψηφιακού δίσκου-βιβλίου “ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ”. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου,
Αρχων Μαϊστωρ της Μ.τ.Χ.Ε, πρωτοψάλτης Χώρας Καλύμνου και συγγραφέας μουσικολογικών έργων, βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών και ο παραγωγός του δίσκου Παναγιώτης Κίκιλης.Οι συντελεστές του δίσκου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν ζωντανά καλύμνικους χορούς και τραγούδια!
Σας περιμένουμε!

Λίγα για το CD
Εικοσιπέντε χρόνια επιτόπιας μουσικολογικής έρευνας στην Κάλυμνο και δεκαοκτώ κοπιαστικοί μήνες στο studio, αποτυπώνονται σε δύο ψηφιακούς δίσκους που περιέχει η καλαίσθητη και περιεκτικότατη έκδοση του εύχρηστου βιβλίου των εκδόσεων Μελωδικό καράβι. Ο πρόλογος του Καλύμνιου Γιώργου Χατζηθεοδώρου, άρχοντος μαΐστορος της ΜτΧΕ και μουσικολόγου, τα εισαγωγικά σχόλια και οι επεξηγήσεις των μουσικών κομματιών από τον παραγωγό, η αναλυτική παράθεση των στίχων και η αγγλική μετάφρασή τους (καθώς και της Εισαγωγής), μαζί με τις χαρακτηριστικές παλαιές και νέες φωτογραφίες του νησιού από τον νέο Έλληνα φωτογράφο Γιάννη Χαντζάρα και το αρχείο της οικογένειας Κίκιλη, συνθέτουν ένα εξαιρετικό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα ακόμη και για το πιο απαιτητικό κοινό.

Η παρούσα έκδοση αποτελεί ένα σπάνιο ντοκουμέντο της ζωντανής και ανόθευτης αιγαιοπελαγίτικης παράδοσης, όπως διαμορφώθηκε στην Κάλυμνο των σφουγγαράδων, χωρίς να αποτελεί επ’ ουδενί αντικείμενο που προορίζεται για μουχλιασμένα ράφια αρχείων.

Παίζουν και τραγουδούν
– Κωνσταντίνος Κίκιλης: βιολί, τραγούδι
– Γιώργος Παπαϊωάννου: λαούτο
– Βασιλική Κίκιλη: τραγούδι, χορωδία
– Αγγελική Κίκιλη: τραγούδι, χορωδία
– Παναγιώτης Κίκιλης: λαούτο, τραγούδι, χορωδία
– Γιώργος Γαλόπουλος: κοντραμπάσο στο κομμάτι Ντόενα
– Παραγωγός: Παναγιώτης Κίκιλης
– Μουσικολογική έρευνα: Βασιλική Κίκιλη
– Ηχοληψία και remix: Χριστόφορος Χριστοφορίδης
– Mastering: Γιώργος Φλαμουρίδης
– Κεντρική διάθεση: Μελωδικό καράβι

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
6 Φεβρουαρίου, 2016
Ώρα:
12:00 - 17:00
Εκδήλωση Category:

Χώρος Διεξαγωγής

Εμπορικό Κέντρο Atrium
Χαριλάου Τρικούπη 6-10
Αθήνα, Αττική Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.