Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

«Κρητικός χορός, η φωνή του σώματος…»

10 Ιουνίου, 2015 @ 21:30 - 23:30

Από τις 20 Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη παρουσιάζει μία εντυπωσιακή παράσταση κρητικών χορών με τίτλο «Κρητικός χορός, η φωνή του σώματος…», που περιοδεύει υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων.

«Κρητικός χορός, η φωνή του σώματος...»

Χωρίς καμία διάθεση νοσταλγικής, στείρας επιστροφής σ’ ένα παρελθόν που δεν υπάρχει, πιστεύουμε ότι μπορούμε, με αφορμή την παράσταση αυτή να μιλήσουμε για την πιο άμεση, γνήσια και αποκαλυπτική σχέση με την τέχνη, για την συμμετοχή και τον αυτοσχεδιασμό. Πρόκειται για μία παράσταση γεμάτη κρητική μουσική και χορό αλλά και εικόνες, τοπία, ανθρώπους, χορευτές, από την Κρήτη που θα προβάλλονται παράλληλα στην οθόνη.

Ένα θέαμα που συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική και τον χορό με την κινηματογραφική εικόνα. Κυριαρχεί η απόλυτη ταύτιση των κινήσεων του χορευτή με τον ρυθμό και το συναίσθημα της μουσικής,αλλά και το αυτοσχεδιαστικό του ταλέντο,να δημιουργεί δηλαδή αυθόρμητα χορευτικές φιγούρες επηρεασμένος θετικά από τους μουσικούς.

Ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μοναδικές στιγμές καλλιτεχνικού διαλόγου 4 έως 6 χορευτών και 2 μουσικών. Εντυπωσιακά άλματα,ταχύτατες χορευτικές φιγούρες στο έδαφος τις οποίες διακρίνει το πάθος και η δύναμη του κορμιού. Ένα τέτοιο εγχείρημα παρουσιάζεται πρώτη φορά σε επίπεδο παραδοσιακού χορού διότι αντιμετωπίζει με κριτική διάθεση το φολκλόρ και αναζητά μέσα από τα προσωπικά βιώματα των δημιουργών της και όλων όσοι συμμετέχουν με χιούμορ, σκεπτικισμό αλλά και αγάπη, τους λόγους που ακόμα και σήμερα στοιχεία της παράδοσης μας συγκινούν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ :
– Καλλιτεχνική επιμέλεια – Σύλληψη Ιδέας : Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης
– Χορός: Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών
– Χορευτές ομάδας : Γιάννης Μεγαλακάκης, Γιώργος Μεγαλακάκης. Νίκος Λεμπέσης, Μιχάλης Μουζακίτης, Θανάσης Μπούνας, Χάρης Βλαστάκης, Τάσος Παπαγιαννόπουλος, Γιάννης Γκότσης, Γιάννης Πηδηκτάκης, Χρήστος Βλαχόπουλος, Χρήστος Πετράκης, Χάρης Συκιανάκης, Δημήτρης Λουλάκης, Έλενα Αρμανίδου, Νικολέτα Κουρκούτα, Εύη Ανδρουλάκη, Βασιλεία Πρωτόπαππα, Γεωργία Στάθη, Πέγκυ Μπαρούνη, Μαρία Καρέλα, Γωγώ Λιβιέρη, Πελαγία Πιπεράκη, Άννα Τουπαδάκη.
– Μουσικοί παράστασης: Γιώργoς Κοντογιάνης [λύρα], Δημήτρης Βαρελόπουλος [λαούτο]

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10 Ιουνίου, 2015
Ώρα:
21:30 - 23:30
Εκδήλωση Categories:
,
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Χυτήριο Theatre & Art Cafe
Ιερά οΔός 44
Αθήνα, Αττική 10435 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.