Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

Η εκδίωξη, η εξολόθρευση & η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – 1ο Επιστημονικό Συνέδριο στο Βερολίνο

25 Φεβρουαρίου, 2016 @ 09:00 - 26 Φεβρουαρίου, 2016 @ 18:00

Ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ

Αξιότιμοι πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Π.Ε.,
Aγαπητοί συνάδελφοι,
Νέες και Νέοι,
Φίλες και Φίλοι,

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, στη σημαντικότερη στιγμή της διαδρομής της, διοργανώνει στις 25/26.02.2016 στο Βερολίνο, το πρώτο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα „1916-1923, η Εκδίωξη, η Εξολόθρευση και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου“ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας της Διασποράς και των Γενοκτονιών του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ που θα φιλοξενηθεί στο πανεπιστήμιο, Humboldt-Universität zu Berlin (Senatssaal), Unter den Linden 6, D-10117 Berlin.

Ένα σχεδόν χρόνο μετά την 23.04.2015 και την ιστορική δήλωση στο Βερολίνο του προέδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας κ. Γκάουκ, στην οποία δημόσια και με πολιτική παρρησία αναφέρθηκε στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η Ο.Σ.Ε.Π.Ε. αναγνωρίζει το θεσμικό της ρόλο και επιδιώκει την έναρξη διεθνούς ακαδημαϊκού διαλόγου για τη διαχρονική αποκάλυψη των εγκλημάτων Γενοκτονίας,
την καταδίκη των αλλοτινών και σύγχρονων θυτών, το σεβασμό της Μνήμης των θυμάτων και της αποτροπής νέων εγκλημάτων κατά των λαών.

Το συνέδριο, με πρωτότυπο τίτλο “Die Vertreibung und Vernichtung und der Genozid an den Pontos-Griechen. 1916-1923“, τελεί υπό την αιγίδα του ZMS Zentrum für Mittelmeerstudien, Bundesministerium für Bildung und Forschung-Südosteuropa Gesellschaft / Humbolt Universität zu Berlin” (Κέντρο Μεσογειακών σπουδών / Υπουργείο για την εκπαίδευση και έρευνα των κοινωνιών της νοτιοανατολικής Ευρώπης-εντολοδόχος Πανεπιστήμιο Βερολίνου), ενώ επιχορηγείται από το Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη. Το πρόγραμμα, του οποίου την έναρξη θα χαιρετίσει ο τουρκικής καταγωγής, ακτιβιστής βουλευτής του κόμματος των πρασίνων της Γερμανίας, Cem Özdemir, συντονίζεται από το συνδιοργανωτή φορέα, “Institut für Diaspora und Genozidforschung Ruhr-Universität Bochum-Historisches Institut”. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε  εδώ

Λεπτομέρειες

Αρχή:
25 Φεβρουαρίου, 2016 @ 09:00
Τέλος:
26 Φεβρουαρίου, 2016 @ 18:00
Εκδήλωση Category:
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

pin Humboldt-Universität zu Berlin (Senatssaal)
Unter den Linden 6
Βερολίνο, 10117 Γερμανία
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.