Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

Επετειακή εκδήλωση για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό από τους Ηπειρώτες Κοζάνης

23 Νοεμβρίου, 2014 @ 11:00 - 15:00

Τιμώντας τα τριακόσια χρόνια από την γέννηση του Aγίου Kοσμά του Aιτωλού (1714-2014), ο Σύλλογος Hπειρωτών Κοζάνης διοργανώνει επετειακή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Mουσείου Kοζάνης την Kυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει τα εικονογραφικά του Αγίου από το έτος του μαρτυρίου του το 1779 έως την επίσημη αγιοκατάταξή του το 1961.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο φιλόλογος – ερευνητής κος Mιχαήλ Xρ. Παντούλας οποίος κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε στον Βαλκανικό Χώρο συνέλεξε και παρουσιάζει σπάνιες εικονογραφίες του Aγ. Kοσμά του Aιτωλού έτσι όπως τον λάτρεψε ο ευσεβής λαός και τον εικονογράφησε ο αγιογράφος παλαιότερων εποχών από τα πρώτα κιόλας χρόνια του μαρτυρίου του. Η ομιλία θα συνοδεύεται από προβολή εικόνων, ενώ παρόμοιες εκδηλώσεις από τον ίδιο ομιλητή και με το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές του Ελλαδικού χώρου όπως στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στην Κόνιτσα αλλά και του εξωτερικού όπως αυτή των Τιράνων.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Νοεμβρίου, 2014
Ώρα:
11:00 - 15:00
Εκδήλωση Category:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης
Ι. Δραγούμη 9-11
Κοζάνη, Κοζάνη 50100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.