Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η event έχει περάσει.

«ΧοροΒυτίνα – Δημητσανοπατήματα» Εκδρομή του Εργαστηρίου “Χοροπατήματα”

23 Νοεμβρίου, 2014 @ 07:00 - 22:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου θα ξυπνήσουμε νωρίς..Το Εργαστήρι μας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στην όμορφη Βυτίνα & την ιστορική Δημητσάνα! Μαζευόμαστε λοιπόν στις 7 το πρωί στην οδό Παπαφλέσσα, έξω από την Εθνική Τράπεζα και αναχωρούμε στις 07:30. Θα κάνουμε μια στάση στον Ισθμό για να ξεμουδιάσουμε λίγο και συνεχίζουμε ακάθεκτοι για τον προορισμό μας! Γύρω στις 11 φτάνουμε Βυτίνα, όπου έχουμε στη διάθεσή μας 1,5 ώρα για να τη γυρίσουμε, να τη περπατήσουμε, να τη θαυμάσουμε και φυσικά να τη φωτογραφίσουμε!

Ο καθένας μας μπορεί να αξιοποιήσει το χρόνο του όπως επιθυμεί! Ενδεικτικά, αναφέρουμε οτι στην πανέμορφη κεντρική πλατεία της Βυτίνας υπάρχουν πολλά καταστήματα, παραδοσιακά καφενεία κ.α. Εδώ, δεσπόζει και η προτομή του ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου ενώ η προτομή του Βασιλείου Οικονομίδη βρίσκεται στην μικρή πλατεία. Επίσης, στην κεντρική πλατεία της Βυτίνας βρίσκεται ο πετρόχτιστος Ιερός Ναός του Αγίου Τρύφωνα, πολιούχου της περιοχής, ο οποίος είναι χτισμένος το 1864 πάνω στα θεμέλια παλαιότερου ναού. Το ναό έχτισαν ντόπιοι μάστορες με το φημισμένο τοπικό μαύρο μάρμαρο. Το πετρόκτιστο Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο στην πλατεία της Βυτίνας και φιλοξενεί πλούσια εκθέματα και ιστορικό υλικό, καθώς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη.Μπορείτε να δείτε το παλιό υδραγωγείο και το πέτρινο γεφύρι που περνά πάνω από τον ποταμό Μυλάοντα.

Στις 12:30 αναχωρούμε για Δημητσάνα, όπου εδώ έχουμε στη διάθεσή μας 2 ώρες για να την ευχαριστηθούμε! Το φαράγγι του Λούσιου, το ρολόι στο κέντρο της αγοράς, το υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης, οι μπαρουτόμυλοι είναι μερικά από τα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε! Μετά από τόση περιήγηση, χρειαζόμαστε ένα καλό γεύμα! Φεύγουμε λοιπόν για το κτήμα Καζάκου (www.ktimakazakou.gr) όπου σε μια φιλόξενη & ζεστή αίθουσα, θα φάμε, θα πιούμε, θα χορέψουμε και θα στήσουμε πάλι το γλεντάκι μας όπως κάθε φορά! Έχουμε φροντίσει να υπάρχει και δεύτερος οδηγός μαζί μας για την επιστροφή, οπότε κατά τις 19:30 αναχωρούμε! Να περάσουμε όμορφα!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Καθημερινά 18:00 εως 22:00 στα γραφείου του συλλόγου Ρέας 9 & Νυμφών, Γαλάτσι και στα τηλέφωνα 2177326519/ 6979118158/ 6944526079/ 6976562233.

Καταχώρηση εκδήλωσης
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.