Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ταταύλα Κωνσταντινούπολης

  • Λίγα Λόγια

Ταταύλα, ιστορικό προάστιο της Κωνσταντινούπολης, από τις πλέον δραστήριες κοινότητες του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης με πλούσια δραστηριότητα που εκφράστηκε μέσω του Αθλητικού Ομίλου Ταταύλα. Ο Α.Ο.Ταταύλα δημιουργήθηκε από τους Ταταυλιανούς Μενέλαο Καροτσέρη και Γιασουμή Σκέντρη το 1896 με την συγχόνευση του αθλητικού σωματείου Ηρακλής και Πρόοδος. Με πλούσια κοινωνική, καλλιτεχνική και αθλητική δράση, ο σύλλογος στην μακρόχρονη πορεία του ανέδιξε αξιόλογους αθλητές, καλλιτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων.

Το 1906 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Αθήνα, στεφανώθηκαν οι Ολυμπιονίκες στο πένταθλο και στην αναρρίχηση επί κάλω Αλιμπράντης Γεώργιος και Αλιμπράντης Νικόλαος. Μέχρι τα μέσα του 1900, στην Τουρκία, κατείχε αξιόλογη θέση ανάμεσα σε όλα τα σωματεία με τμήματα μπάσκετ, βόλλεϋ, ποδόσφαιρο, τέννις, πιγκ- πογκ, πάλη, ποδηλασία, ενόργανη γυμναστική κ.λ.π.

Το 1968 ιδρύεται και στην Αθήνα, αρχικά στα Πατήσια και μετέπειτα στο Π.Φάληρο όπου διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία και αθλητικούς χώρους, συνεχίζοντας έτσι την αθλητική δραστηριότητα στη Μητέρα Πατρίδα, συσπειρώνοντας γύρω του όλη την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.

Χάρτης

[mappress mapid="539" width="98%" height="300" initialopeninfo="true" directions="false"]
x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.